Які банки потрібно перевертати, а які — від цього псуються: лайфхак, який може врятувати вашу консервацію

Читать на русском
Автор
Популярний міф про консервацію

Не всі банки потребують цієї процедури

Ми розповідали, чому біліє розсіл огірків. Тепер розвінчаємо популярний міф про консервацію, який полягає у тому, що на фінальному етапі консервування банки потрібно перевертати.

Багато хто з нас звик перевертати банки з консервацією догори дном та укутувати їх ковдрою. Проте, це не завжди необхідно. Разом із Pixelinform розповідаємо, коли можна обійтися без цієї процедури.

Які банки не потребують перевертання?

Це стосується банок з кришками, що самозакручуються (твіст-офф). Річ у тім, що ці кришки мають спеціальне полімерне кільце, яке під впливом гарячого вмісту банки розширюється, забезпечуючи герметичне закриття. Перевертання такої банки може призвести до того, що кришка опиниться внизу, в найхолоднішому місці, де полімерне кільце може не до кінця щільно стиснутися, що спричинить розгерметизацію.

Після охолодження таких банок можна доволі просто і без перевертання перевірити їх на герметичність. Для цього злегка натисніть на центр кришки — вона не повинна прогинатися.

Перевертання банок з твіст-оффом не лише не є обов'язковим, але й може бути шкідливим. Дотримуючись простих правил, ви зможете зберегти свої заготовки на зиму смачними та безпечними. Також ми розповідали, як правильно смажити гриби.