Які банки потрібно перевертати, а які — від цього псуються: лайфхак, який може врятувати вашу консервацію

Читать на русском
Автор
618
Популярний міф про консервацію
Популярний міф про консервацію. Фото 5 канал

Не всі банки потребують цієї процедури

Ми розповідали, чому біліє розсіл огірків. Тепер розвінчаємо популярний міф про консервацію, який полягає у тому, що на фінальному етапі консервування банки потрібно перевертати.

Багато хто з нас звик перевертати банки з консервацією догори дном та укутувати їх ковдрою. Проте, це не завжди необхідно. Разом із Pixelinform розповідаємо, коли можна обійтися без цієї процедури.

Які банки не потребують перевертання?

Це стосується банок з кришками, що самозакручуються (твіст-офф). Річ у тім, що ці кришки мають спеціальне полімерне кільце, яке під впливом гарячого вмісту банки розширюється, забезпечуючи герметичне закриття. Перевертання такої банки може призвести до того, що кришка опиниться внизу, в найхолоднішому місці, де полімерне кільце може не до кінця щільно стиснутися, що спричинить розгерметизацію.

Після охолодження таких банок можна доволі просто і без перевертання перевірити їх на герметичність. Для цього злегка натисніть на центр кришки — вона не повинна прогинатися.

Перевертання банок з твіст-оффом не лише не є обов'язковим, але й може бути шкідливим. Дотримуючись простих правил, ви зможете зберегти свої заготовки на зиму смачними та безпечними. Також ми розповідали, як правильно смажити гриби.