Унікальний спосіб заготівлі полуниці на зиму: не потрібно нічого варити та заморожувати

Читати російською
Автор

Знадобиться лише цукор та полуниця

Ми розповідали, як смачно закрити на зиму огірки з кетчупом. Тепер ділимось рецептом чудової заготівлі з полуниці — вам навіть не потрібно варити це варення.

Спосіб дуже простий і не передбачає заморозки. Однак перетерту з цукром полуницю слід зберігати в холодильнику. Рецепт простий, а полуниця зберігає і свіжий смак, і аромат. Як це зробити, розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Ягоди ретельно вимийте під проточною водою, обсушіть на рушнику. Потім обірвіть плодоніжки.
  2. Візьміть невелику порцію ягід і розімніть їх за допомогою дерев'яної товкачки для картоплі. Перекладіть м'яту полуницю в миску.
  3. Повторіть процедуру з рештою ягід. Важливо не використовувати блендер, адже так ви отримаєте не шматочки полуниці, а однорідне пюре.
  4. Перемішайте розім'яті ягоди з соком, що виділився. Цей метод зберігає всі корисні вітаміни та не змінює смак полуниці.
  5. Поступово всипайте цукор, постійно помішуючи, до повного його розчинення. Залиште 2-3 столові ложки цукру.
  6. Використовуйте виключно чисті та стерилізовані банки. Стерилізувати їх можна в духовці: поставте банки в холодну духовку, встановіть температуру 110°C, стерилізуйте 15 хвилин, потім залиште банки в духовці до повного охолодження.
  7. Засипте зверху варення цукром, що залишився, утворивши "цукрову пробку". Це допоможе уникнути плісняви та прокисання варення. Закрийте банки чистими кришками.

Зберігайте готове варення в холодильнику. З 1 кг ягід виходить приблизно 2 банки по 800 г. Також ми розповідали, чому біліє розсіл огірків.