Унікальний спосіб заготівлі полуниці на зиму: не потрібно нічого варити та заморожувати

Читать на русском
Автор
816
Нічого не потрібно варити
Нічого не потрібно варити. Фото Сегодня

Знадобиться лише цукор та полуниця

Ми розповідали, як смачно закрити на зиму огірки з кетчупом. Тепер ділимось рецептом чудової заготівлі з полуниці — вам навіть не потрібно варити це варення.

Спосіб дуже простий і не передбачає заморозки. Однак перетерту з цукром полуницю слід зберігати в холодильнику. Рецепт простий, а полуниця зберігає і свіжий смак, і аромат. Як це зробити, розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Ягоди ретельно вимийте під проточною водою, обсушіть на рушнику. Потім обірвіть плодоніжки.
  2. Візьміть невелику порцію ягід і розімніть їх за допомогою дерев'яної товкачки для картоплі. Перекладіть м'яту полуницю в миску.
  3. Повторіть процедуру з рештою ягід. Важливо не використовувати блендер, адже так ви отримаєте не шматочки полуниці, а однорідне пюре.
  4. Перемішайте розім'яті ягоди з соком, що виділився. Цей метод зберігає всі корисні вітаміни та не змінює смак полуниці.
  5. Поступово всипайте цукор, постійно помішуючи, до повного його розчинення. Залиште 2-3 столові ложки цукру.
  6. Використовуйте виключно чисті та стерилізовані банки. Стерилізувати їх можна в духовці: поставте банки в холодну духовку, встановіть температуру 110°C, стерилізуйте 15 хвилин, потім залиште банки в духовці до повного охолодження.
  7. Засипте зверху варення цукром, що залишився, утворивши "цукрову пробку". Це допоможе уникнути плісняви та прокисання варення. Закрийте банки чистими кришками.

Зберігайте готове варення в холодильнику. З 1 кг ягід виходить приблизно 2 банки по 800 г. Також ми розповідали, чому біліє розсіл огірків.