Не смажте кабачки, а намастіть на хліб: рецепт особливо апетитної закуски
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Така овочева намазка виходить не лише смачна, а й доволі бюджетна
Ми розповідали, як приготувати апетитну кабачкову ікру. Тепер пропонуємо рецепт її лайт-варіанту — ситної і дешевої, але дуже смачної намазки на хліб.
Рецептом поділились на Ukr.Media. Ця проста у приготуванні, але неймовірно смачна намазка з кабачків стане чудовим доповненням до бутербродів, тостів або крекерів. Її ніжна текстура та вершковий смак з легким овочевим ароматом неодмінно сподобаються всім.
Інгредієнти:
- 2 кабачки (450-500 г)
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- сіль та перець до смаку
- пучок кропу
- 170 г плавленого сиру
Спосіб приготування:
- Натріть моркву на тертці, а цибулю та кабачки наріжте кубиками. На сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте до цибулі моркву та продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин. Додайте нарізані кабачки, накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 10-12 хвилин.
- Зніміть кришку, дайте овочам трохи підсохнути, щоб випарувалася зайва рідина. Посоліть і поперчіть овочі до власного смаку.
- Дайте овочам охолонути, потім додайте подрібнений кріп і нарізаний плавлений сир. Подрібніть всі інгредієнти блендером до отримання однорідної маси.
Намажте кабачкову намазку на хліб, тости, крекери або використовуйте як начинку для тарталеток. А якщо залишаться ще кабачки, приготуйте з них ніжні та хрусткі деруни.