Не смажте кабачки, а намастіть на хліб: рецепт особливо апетитної закуски

Читать на русском
Автор
2098
Чудовий літній перекус Новина оновлена 17 червня 2024, 12:05
Чудовий літній перекус. Фото Главред

Така овочева намазка виходить не лише смачна, а й доволі бюджетна

Ми розповідали, як приготувати апетитну кабачкову ікру. Тепер пропонуємо рецепт її лайт-варіанту — ситної і дешевої, але дуже смачної намазки на хліб.

Рецептом поділились на Ukr.Media. Ця проста у приготуванні, але неймовірно смачна намазка з кабачків стане чудовим доповненням до бутербродів, тостів або крекерів. Її ніжна текстура та вершковий смак з легким овочевим ароматом неодмінно сподобаються всім.

Інгредієнти:

  • 2 кабачки (450-500 г)
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • сіль та перець до смаку
  • пучок кропу
  • 170 г плавленого сиру

Спосіб приготування:

  1. Натріть моркву на тертці, а цибулю та кабачки наріжте кубиками. На сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  2. Додайте до цибулі моркву та продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин. Додайте нарізані кабачки, накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 10-12 хвилин.
  3. Зніміть кришку, дайте овочам трохи підсохнути, щоб випарувалася зайва рідина. Посоліть і поперчіть овочі до власного смаку.
  4. Дайте овочам охолонути, потім додайте подрібнений кріп і нарізаний плавлений сир. Подрібніть всі інгредієнти блендером до отримання однорідної маси.

Намажте кабачкову намазку на хліб, тости, крекери або використовуйте як начинку для тарталеток. А якщо залишаться ще кабачки, приготуйте з них ніжні та хрусткі деруни.