Ніхто не здогадається, чому салат такий смачний і соковитий: секрет — у полуниці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Будь-яка закуска стане яскравою та ароматною
Ми ділились рецептами простого літнього салату. Тепер розповідаємо про цікавий спосіб розставити смакові акценти в свіжих закусках.
Спробуйте додати полуниці — але не просто накришити, а зробити на її основі ароматну та яскраву закуску. Соус готується з мінімального набору інгредієнтів за лічені хвилини, а результат вас приємно здивує. Рецептом поділились на askthefoodgeek.
Інгредієнти:
- приблизно 150 г полуниці
- 2 столові ложки яблучного оцту
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 столова ложка меду (за бажанням, якщо полуниця не дуже солодка)
- 1 столова ложка маку
- ¼ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки чорного перцю
Спосіб приготування:
- Полуницю промийте та просушіть від вологи, приберіть зелень. Розріжте її на половинки.
- Додайте всі інгредієнти в блендер або кухонний комбайн. Збивайте протягом декількох хвилин до повного поєднання.
- Перелийте соус у баночку або іншу зручну ємність. Використовуйте соус відразу або зберігайте в холодильнику до 2 тижнів.
Замість маку можна використовувати інше насіння, смак якого вам подобається, наприклад, кунжут або льон. З цим рецептом ви завжди будете мати під рукою чудову добавку до будь-якого салату. Також ми розповідали, як полуницю можна вдало заготувати на зиму.