Смакуватиме з дерунами та пісним борщем: чим замінити сметану

Читати російською
Автор

Таку сметану можна додавати до борщу та дерунів

Харчування під час Успенського посту, який цьогоріч триватиме з 1 по 14 серпня, можна зробити смачним та збалансованим. Так, у ті дні, коли дозволяється їсти гарячу їжу з олією можна приготувати тушковану квасолю з грибами, деруни або навіть пісний борщ.

Саме до останніх страв, як правило, не вистачає сметани. Але й навіть її можна приготувати з горіхів кеш'ю. А рецептом такої сметани з нами поділилися на порталі "poradu24".

Як приготувати сметану з кеш'ю

Інгредієнти:

  • кеш'ю — 1 склянка;
  • вода — 1/2 склянки;
  • лимонний сік — 2-3 ст. л.;
  • сіль — дрібка (за смаком).

Спосіб приготування:

  1. Горіхи промити та залити окропом на 10 хвилин або ж залишити на ніч. Після цього воду злити та ще раз промити.
  2. Викласти горіхи в блендер.
  3. Влити воду, посолити.
  4. Влити лимонний сік, перебити до однорідності.
  5. Важливо те, щоб горіхи були достатньо м'якими. А також, чим більша порція, тим легше робити таку пісну сметану. Її можна зберігати у морозилці у формочках та діставати за необхідності.

Раніше ми писали, як приготувати пісні деруни. Їх захочеться готувати навіть після посту.