Українська страва, смачніша за печиво і цукерки: простий десерт, що таке в роті

Читати російською
Автор

Такі млинці виходять особливо апетитними

У стравах, які традиційно готують на Медовий Спас, використовується багато маку. Ми ділились рецептом смачної обрядової страви — шуликів. Тепер розповідаємо, як приготувати дуже вдалу і для багатьох улюблену начинку для млинців — з перетертого маку та меду.

Смачна та ароматна макова начинка – це чудовий варіант начинки для млинців. "Телеграф" пропонує класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • Мак — 200 г
  • Молоко — 100 мл
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний цукор — 15 г
  • Вершкове масло — 20 г
  • Мед — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Мак залийте окропом і залиште на 30-40 хвилин. Він повинен розпаритись.
  2. Злийте воду, можна навіть відкинути мак на сито для кращого результату. Перебийте мак у блендері до однорідної маси.
  3. Додайте цукор, ванільний цукор. Влийте в макову масу розтоплене вершкове масло і додайте мед до смаку.
  4. Добре перемішайте блендером. Начинка готова!

Після цього можна змащувати ті млинці, які вам подобаються. Ми ділились кількома перевіреними рецептами. Це можуть бути пишні "сільські" млинці, або особливо тоненькі, аж мереживні.