Дивовижний єврейський рецепт солодощів: як приготувати "Гаманові вуха"

Читати російською
Автор

Це печиво дуже просто готується

На Маковія, яке цьогоріч припадає на 1 серпня, кулінари традиційно готують страви з маком. Пропонуємо приготувати незвичне печиво "Гаманові вуха" за старим єврейським рецептом.

Традиційною начинкою для "Гаманових вух" є мак з медом, тому вони ідеально пасують Медовому Спасу. Це печиво відрізняється своїми незвичайними трикутними формами та хрусткою текстурою. Рецептом поділились на порталі "Пані Стефа".

Інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 120 г вершкового масла кімнатної температури
  • 250 г цукру (можна зменшити кількість до смаку)
  • 2 ст. ложки молока
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванільного цукру або мигдальної есенції
  • цедра одного лимона
  • дрібка солі
  • цукрова пудра
  • макова начинка

Спосіб приготування:

  1. Збийте масло і цукор у великій мисці до розчинення цукру. Поступово додавайте борошно, постійно збиваючи, до отримання крихти.
  2. В окремій ємності збийте молоко, яйце, ванільний цукор, цедру лимона і сіль. З'єднайте масляно-цукрову крихту з яєчною сумішшю, додаючи борошно за потребою, щоб отримати м'яке, нелипке тісто.
  3. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник на 1 годину. Розкатайте тісто в тонкий пласт і виріжте кружальця за допомогою формочки.
  4. Викладіть на кожне кружальце начинку (родзинки, мак, мармелад з тертої троянди) і зліпіть краї трикутниками. Викладіть "вуха" на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 180°C. Коли печиво охолоне, посипте цукровою пудрою.

Печивка виходять дуже хрусткі, смачні, в міру солодкі — саме те, що треба до чаю чи кави. А як приготувати макову начинку, ми детально розповідали.