Дивовижний єврейський рецепт солодощів: як приготувати "Гаманові вуха"

Читать на русском
Автор
Апетитне печиво до кави чи чаю
Апетитне печиво до кави чи чаю. Фото panistefa.com

Це печиво дуже просто готується

На Маковія, яке цьогоріч припадає на 1 серпня, кулінари традиційно готують страви з маком. Пропонуємо приготувати незвичне печиво "Гаманові вуха" за старим єврейським рецептом.

Традиційною начинкою для "Гаманових вух" є мак з медом, тому вони ідеально пасують Медовому Спасу. Це печиво відрізняється своїми незвичайними трикутними формами та хрусткою текстурою. Рецептом поділились на порталі "Пані Стефа".

Інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 120 г вершкового масла кімнатної температури
  • 250 г цукру (можна зменшити кількість до смаку)
  • 2 ст. ложки молока
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванільного цукру або мигдальної есенції
  • цедра одного лимона
  • дрібка солі
  • цукрова пудра
  • макова начинка

Спосіб приготування:

  1. Збийте масло і цукор у великій мисці до розчинення цукру. Поступово додавайте борошно, постійно збиваючи, до отримання крихти.
  2. В окремій ємності збийте молоко, яйце, ванільний цукор, цедру лимона і сіль. З'єднайте масляно-цукрову крихту з яєчною сумішшю, додаючи борошно за потребою, щоб отримати м'яке, нелипке тісто.
  3. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник на 1 годину. Розкатайте тісто в тонкий пласт і виріжте кружальця за допомогою формочки.
  4. Викладіть на кожне кружальце начинку (родзинки, мак, мармелад з тертої троянди) і зліпіть краї трикутниками. Викладіть "вуха" на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 180°C. Коли печиво охолоне, посипте цукровою пудрою.

Печивка виходять дуже хрусткі, смачні, в міру солодкі — саме те, що треба до чаю чи кави. А як приготувати макову начинку, ми детально розповідали.