Дивовижний єврейський рецепт солодощів: як приготувати "Гаманові вуха"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Це печиво дуже просто готується
На Маковія, яке цьогоріч припадає на 1 серпня, кулінари традиційно готують страви з маком. Пропонуємо приготувати незвичне печиво "Гаманові вуха" за старим єврейським рецептом.
Традиційною начинкою для "Гаманових вух" є мак з медом, тому вони ідеально пасують Медовому Спасу. Це печиво відрізняється своїми незвичайними трикутними формами та хрусткою текстурою. Рецептом поділились на порталі "Пані Стефа".
Інгредієнти:
- 250 г пшеничного борошна
- 120 г вершкового масла кімнатної температури
- 250 г цукру (можна зменшити кількість до смаку)
- 2 ст. ложки молока
- 1 яйце
- 1 ч. л. ванільного цукру або мигдальної есенції
- цедра одного лимона
- дрібка солі
- цукрова пудра
- макова начинка
Спосіб приготування:
- Збийте масло і цукор у великій мисці до розчинення цукру. Поступово додавайте борошно, постійно збиваючи, до отримання крихти.
- В окремій ємності збийте молоко, яйце, ванільний цукор, цедру лимона і сіль. З'єднайте масляно-цукрову крихту з яєчною сумішшю, додаючи борошно за потребою, щоб отримати м'яке, нелипке тісто.
- Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник на 1 годину. Розкатайте тісто в тонкий пласт і виріжте кружальця за допомогою формочки.
- Викладіть на кожне кружальце начинку (родзинки, мак, мармелад з тертої троянди) і зліпіть краї трикутниками. Викладіть "вуха" на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 180°C. Коли печиво охолоне, посипте цукровою пудрою.
Печивка виходять дуже хрусткі, смачні, в міру солодкі — саме те, що треба до чаю чи кави. А як приготувати макову начинку, ми детально розповідали.