Цю страву проситимуть повторити: ліниві вареники з грибами до посту сподобаються близьким
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ситна домашня страва
Навіть під час Успенського посту, який триватиме з 1 по 14 серпня хочеться урізноманітнити своє меню, зробити його смачним та збалансованим. Зокрема, чудовою ідеєю буде подати на обід пісний борщ, а на вечерю – пісні котлетки з вівсянки.
Сьогодні ми хочемо поділитися ще одним варіантом пісної страви. Йдеться про ліниві вареники з грибами, рецепт яких опублікували на порталі "vsim.ua".
Як приготувати ліниві вареники з грибами
Інгредієнти:
- 2/3 чашки дуже дрібно нарізаних грибів;
- 1/3 чашки нарізаних пластинками грибів – для подачі;
- 1 середня цибулина, розрізана навпіл і дрібно посічена;
- дрібка солі;
- 2-3 ст.л. олії – для смаження;
Для тіста:
- 2 повні чашки борошна;
- 3 ст. л. олії;
- дрібка солі;
- 2/3 чашки окропу;
Спосіб приготування:
- Гриби обсмажити з цибулею і сіллю на рослинній олії до золотистого кольору, в різних сковородах або по черзі.
- Борошно змішати з сіллю, додати олію і гриби з цибулею. Добре перемішати.
- Заварити окропом, швидко перемішати ложкою.
- Закип’ятити в каструлі воду з лавровим листом, трохи посолити.
- Тісто скотити в ковбаски діаметром близько 2-3 см, порізати брусочками.
- Партіями приготувати вареники. Опускати по одному шматочку тіста в киплячу воду, після спливання варити на середньому вогні протягом хвилини.
- Дістати ліниві вареники шумівкою і перекласти в миску. Подавати разом зі смаженими грибами з цибулею.
Раніше ми писали, як приготувати пісну сметану. Вона чудово доповнить борщ або деруни.