Цю страву проситимуть повторити: ліниві вареники з грибами до посту сподобаються близьким

Читать на русском
Автор

Ситна домашня страва

Навіть під час Успенського посту, який триватиме з 1 по 14 серпня хочеться урізноманітнити своє меню, зробити його смачним та збалансованим. Зокрема, чудовою ідеєю буде подати на обід пісний борщ, а на вечерю – пісні котлетки з вівсянки.

Сьогодні ми хочемо поділитися ще одним варіантом пісної страви. Йдеться про ліниві вареники з грибами, рецепт яких опублікували на порталі "vsim.ua".

Як приготувати ліниві вареники з грибами

Інгредієнти:

  • 2/3 чашки дуже дрібно нарізаних грибів;
  • 1/3 чашки нарізаних пластинками грибів – для подачі;
  • 1 середня цибулина, розрізана навпіл і дрібно посічена;
  • дрібка солі;
  • 2-3 ст.л. олії – для смаження;

Для тіста:

  • 2 повні чашки борошна;
  • 3 ст. л. олії;
  • дрібка солі;
  • 2/3 чашки окропу;

Спосіб приготування:

  1. Гриби обсмажити з цибулею і сіллю на рослинній олії до золотистого кольору, в різних сковородах або по черзі.
  2. Борошно змішати з сіллю, додати олію і гриби з цибулею. Добре перемішати.
  3. Заварити окропом, швидко перемішати ложкою.
  4. Закип’ятити в каструлі воду з лавровим листом, трохи посолити.
  5. Тісто скотити в ковбаски діаметром близько 2-3 см, порізати брусочками.
  6. Партіями приготувати вареники. Опускати по одному шматочку тіста в киплячу воду, після спливання варити на середньому вогні протягом хвилини.
  7. Дістати ліниві вареники шумівкою і перекласти в миску. Подавати разом зі смаженими грибами з цибулею.

Раніше ми писали, як приготувати пісну сметану. Вона чудово доповнить борщ або деруни.