Без яєць, масла і молока: найсмачніший пиріг, на який ви потратите 15 хвилин

Читати російською
Автор

Манний пиріг виходить м’яким, апетитним та соковитим

Ми ділились рецептом апетитної запіканки з кабачка. Мало хто знає, та з цього чудового овочу можна готувати не лише солоні страви. Пропонуємо рецепт простого та дешевого манника.

Окрім часу випікання, ви потратите на нього кілька хвилин. А ще він готується без масла, яєць і навіть молока, що робить його ідеальним, якщо ви дотримуєтесь посту.

Інгредієнти:

  • Кабачок без шкірки та насіння — 300 г
  • Рослинна олія — 130 мл
  • Цукор — 150 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • Лимонна цедра
  • Манна крупа — 150 г
  • Борошно — 150 г
  • Розпушувач — 1.5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Очищений кабачок натріть на середній тертці. Додайте рослинну олію та цукор, ретельно перемішайте.
  2. Додайте до кабачкової маси цедру лимона та ванільний цукор. Знову перемішайте.
  3. Додайте до суміші манку і перемішайте. Залишіть суміш постояти близько 30 хвилин, щоб манка набухла.
  4. Додайте до тіста просіяне борошно з розпушувачем і акуратно перемішайте. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму рослинною олією і вилийте в неї тісто.
  5. Випікайте в духовці до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Перевірте готовність дерев'яною шпажкою — якщо вона виходить сухою, манник готовий.

Готовий манник остудіть і прикрасьте до власного смаку — пудрою, корицею, горіхами або свіжими ягодами. Також ми ділились рецептом апетитної кабачкової ікри.