Без яєць, масла і молока: найсмачніший пиріг, на який ви потратите 15 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Манний пиріг виходить м’яким, апетитним та соковитим
Ми ділились рецептом апетитної запіканки з кабачка. Мало хто знає, та з цього чудового овочу можна готувати не лише солоні страви. Пропонуємо рецепт простого та дешевого манника.
Окрім часу випікання, ви потратите на нього кілька хвилин. А ще він готується без масла, яєць і навіть молока, що робить його ідеальним, якщо ви дотримуєтесь посту.
Інгредієнти:
- Кабачок без шкірки та насіння — 300 г
- Рослинна олія — 130 мл
- Цукор — 150 г
- ванільний цукор — 10 г
- Лимонна цедра
- Манна крупа — 150 г
- Борошно — 150 г
- Розпушувач — 1.5 ч. л.
Спосіб приготування:
- Очищений кабачок натріть на середній тертці. Додайте рослинну олію та цукор, ретельно перемішайте.
- Додайте до кабачкової маси цедру лимона та ванільний цукор. Знову перемішайте.
- Додайте до суміші манку і перемішайте. Залишіть суміш постояти близько 30 хвилин, щоб манка набухла.
- Додайте до тіста просіяне борошно з розпушувачем і акуратно перемішайте. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму рослинною олією і вилийте в неї тісто.
- Випікайте в духовці до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Перевірте готовність дерев'яною шпажкою — якщо вона виходить сухою, манник готовий.
Готовий манник остудіть і прикрасьте до власного смаку — пудрою, корицею, горіхами або свіжими ягодами. Також ми ділились рецептом апетитної кабачкової ікри.