Без яєць, масла і молока: найсмачніший пиріг, на який ви потратите 15 хвилин

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт пісної випічки до кави чи чаю
Чудовий рецепт пісної випічки до кави чи чаю. Фото Апостроф

Манний пиріг виходить м’яким, апетитним та соковитим

Ми ділились рецептом апетитної запіканки з кабачка. Мало хто знає, та з цього чудового овочу можна готувати не лише солоні страви. Пропонуємо рецепт простого та дешевого манника.

Окрім часу випікання, ви потратите на нього кілька хвилин. А ще він готується без масла, яєць і навіть молока, що робить його ідеальним, якщо ви дотримуєтесь посту.

Інгредієнти:

  • Кабачок без шкірки та насіння — 300 г
  • Рослинна олія — 130 мл
  • Цукор — 150 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • Лимонна цедра
  • Манна крупа — 150 г
  • Борошно — 150 г
  • Розпушувач — 1.5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Очищений кабачок натріть на середній тертці. Додайте рослинну олію та цукор, ретельно перемішайте.
  2. Додайте до кабачкової маси цедру лимона та ванільний цукор. Знову перемішайте.
  3. Додайте до суміші манку і перемішайте. Залишіть суміш постояти близько 30 хвилин, щоб манка набухла.
  4. Додайте до тіста просіяне борошно з розпушувачем і акуратно перемішайте. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму рослинною олією і вилийте в неї тісто.
  5. Випікайте в духовці до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Перевірте готовність дерев'яною шпажкою — якщо вона виходить сухою, манник готовий.

Готовий манник остудіть і прикрасьте до власного смаку — пудрою, корицею, горіхами або свіжими ягодами. Також ми ділились рецептом апетитної кабачкової ікри.