Ці ліниві пиріжки готуються немов за помахом чарівної палички: унікальні "ламані" оладки в маковій мачанці

Читати російською
Автор

Чудовий рецепт на Маковія

Ми розповідали, як приготувати прості рогалики з маком та вишнями. Але часом часу немає зовсім, а солоденького хочеться. В такому випадку на допомогу прийде давній рецепт "ламанців". До речі, це традиційний рецепт на Медовий Спас, який у 2024 році відзначають 1 серпня.

Як їх готувати, розповіли на порталі SHUBA. Це займе всього кілька хвилин. Таким способом приготування можна також скористатися, якщо у вас залишилось тісто на оладки, але немає часу або сил смажити їх маленькими, перевертаючи поштучно.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно – 250 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1/2 ч. л.
  • Мак – 200 г
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Окріп – 75 мл

Спосіб приготування:

  1. Змішайте кефір, борошно, цукор та соду в мисці. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
  2. Розігрійте сковороду з олією. Виливайте тісто порціями на всю площу сковороди.
  3. Смажте з обох боків до золотистої скоринки. Готові млинці розірвіть на шматочки.
  4. У глибокій мисці змішайте перетертий мак, цукрову пудру та окріп. Гарно перемішайте, щоб мак набух.
  5. Додайте шматочки млинців до макової суміші і ще раз добре перемішайте. Залишіть на кілька хвилин настоятися.

Рецепт дуже простий, а результат — смачніше не буває. Також ми розповідали, чим можна замінити яйця у млинцях.