Ці ліниві пиріжки готуються немов за помахом чарівної палички: унікальні "ламані" оладки в маковій мачанці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудовий рецепт на Маковія
Ми розповідали, як приготувати прості рогалики з маком та вишнями. Але часом часу немає зовсім, а солоденького хочеться. В такому випадку на допомогу прийде давній рецепт "ламанців". До речі, це традиційний рецепт на Медовий Спас, який у 2024 році відзначають 1 серпня.
Як їх готувати, розповіли на порталі SHUBA. Це займе всього кілька хвилин. Таким способом приготування можна також скористатися, якщо у вас залишилось тісто на оладки, але немає часу або сил смажити їх маленькими, перевертаючи поштучно.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл
- Борошно – 250 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода харчова – 1/2 ч. л.
- Мак – 200 г
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Окріп – 75 мл
Спосіб приготування:
- Змішайте кефір, борошно, цукор та соду в мисці. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
- Розігрійте сковороду з олією. Виливайте тісто порціями на всю площу сковороди.
- Смажте з обох боків до золотистої скоринки. Готові млинці розірвіть на шматочки.
- У глибокій мисці змішайте перетертий мак, цукрову пудру та окріп. Гарно перемішайте, щоб мак набух.
- Додайте шматочки млинців до макової суміші і ще раз добре перемішайте. Залишіть на кілька хвилин настоятися.
Рецепт дуже простий, а результат — смачніше не буває. Також ми розповідали, чим можна замінити яйця у млинцях.