Ці ліниві пиріжки готуються немов за помахом чарівної палички: унікальні "ламані" оладки в маковій мачанці

Читать на русском
Автор
Як приготувати їх просто та швидко
Як приготувати їх просто та швидко. Фото Пан Фартух

Чудовий рецепт на Маковія

Ми розповідали, як приготувати прості рогалики з маком та вишнями. Але часом часу немає зовсім, а солоденького хочеться. В такому випадку на допомогу прийде давній рецепт "ламанців". До речі, це традиційний рецепт на Медовий Спас, який у 2024 році відзначають 1 серпня.

Як їх готувати, розповіли на порталі SHUBA. Це займе всього кілька хвилин. Таким способом приготування можна також скористатися, якщо у вас залишилось тісто на оладки, але немає часу або сил смажити їх маленькими, перевертаючи поштучно.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно – 250 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1/2 ч. л.
  • Мак – 200 г
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Окріп – 75 мл

Спосіб приготування:

  1. Змішайте кефір, борошно, цукор та соду в мисці. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
  2. Розігрійте сковороду з олією. Виливайте тісто порціями на всю площу сковороди.
  3. Смажте з обох боків до золотистої скоринки. Готові млинці розірвіть на шматочки.
  4. У глибокій мисці змішайте перетертий мак, цукрову пудру та окріп. Гарно перемішайте, щоб мак набух.
  5. Додайте шматочки млинців до макової суміші і ще раз добре перемішайте. Залишіть на кілька хвилин настоятися.

Рецепт дуже простий, а результат — смачніше не буває. Також ми розповідали, чим можна замінити яйця у млинцях.