Простий бюджетний десерт: не треба метушитися з тістом, просто складіть все в яблука

Читать на русском
Автор

Запечені яблука — це особливо смачна та ароматна страва

Ми ділились рецептом смачного яблучного варення. Тепер розповідаємо, як приготувати простий та розкішний десерт із яблук. Це ідеальний варіант на Преображення Господнє або ж Яблучний Спас — рецепт до всього ще й пісний.

Зазвичай домашня випічка потребує метушні з тістом, але цей десерт — виняток. "Телеграф" ділиться класичним рецептом яблук, запечених із сухофруктами.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук солодких сортів
  • 40 г меду
  • 10 г меленої кориці
  • 20 г меленої гвоздики
  • 20 г сушеної журавлини
  • 20 г мигдалю

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимийте яблука і обсушіть їх паперовим рушником. Видаліть серцевину, залишивши дно цілим.
  2. Змішайте в мисці мед, корицю, гвоздику і журавлину. Наповніть кожне яблуко приготовленою начинкою.
  3. Розігрійте суху сковороду і підсмажте на ній мигдаль до золотистого кольору. Дрібно його порубайте.
  4. Розмістіть начинені яблука у формі для запікання. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин або до м'якості яблук.

Готові яблука подавайте гарячими. Також ми розповідали, як приготувати млинці без використання яєць.