Простий бюджетний десерт: не треба метушитися з тістом, просто складіть все в яблука
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Запечені яблука — це особливо смачна та ароматна страва
Ми ділились рецептом смачного яблучного варення. Тепер розповідаємо, як приготувати простий та розкішний десерт із яблук. Це ідеальний варіант на Преображення Господнє або ж Яблучний Спас — рецепт до всього ще й пісний.
Зазвичай домашня випічка потребує метушні з тістом, але цей десерт — виняток. "Телеграф" ділиться класичним рецептом яблук, запечених із сухофруктами.
Інгредієнти:
- 1 кг яблук солодких сортів
- 40 г меду
- 10 г меленої кориці
- 20 г меленої гвоздики
- 20 г сушеної журавлини
- 20 г мигдалю
Спосіб приготування:
- Ретельно вимийте яблука і обсушіть їх паперовим рушником. Видаліть серцевину, залишивши дно цілим.
- Змішайте в мисці мед, корицю, гвоздику і журавлину. Наповніть кожне яблуко приготовленою начинкою.
- Розігрійте суху сковороду і підсмажте на ній мигдаль до золотистого кольору. Дрібно його порубайте.
- Розмістіть начинені яблука у формі для запікання. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин або до м'якості яблук.
Готові яблука подавайте гарячими. Також ми розповідали, як приготувати млинці без використання яєць.