Відзначаємо день пива: рецепт курки, маринованої у напої
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Курочка виходить ніжною та ароматною
Щороку для любителів пива у всьому світі перша п'ятниця останнього місяця літа – визначна дата. У цей день відзначається Міжнародний день пива, що цьогоріч припадає на 2 серпня.
Цього дня не лише вживають цей хмільний напій, але й готують страви на його основі. Сьогодні ми пропонуємо замаринувати курку у темному пиві. А рецептом з нами поділилися на порталі "lenta".
Як замаринувати курку у темному пиві
Інгредієнти:
- курячі стегенця — 8 шт.;
- темне пиво — 200 мл;
- херес — 50 мл;
- соєвий соус — 50 мл;
- імбир — 10 г;
- коричневий цукор — 25 г;
- перець чилі — 1 шт.;
- зелена цибуля — невеликий пучок;
- часник — 3 зуб.;
- кунжутне масло — 30 мл;
Спосіб приготування:
- Кунжутну олію нагріти у великому сотейнику на середньому вогні.
- Додати шматочки курки і готувати, час від часу перевертаючи, поки не підрум'яниться (5-7 хвилин).
- Додати пиво, херес, соєвий соус, цукор, тонко нарізаний імбир, роздавлений часник, нарізану шматочками зелену цибулю, перець чилі, зірочку анісу .
- Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою, і кип'ятити на повільному вогні доти, доки курка не приготується (15-20 хвилин).
- Зняти кришку і томити на повільному вогні поки рідина не випариться, і курка не стане дуже ніжна (25-40 хвилин). Приправити за смаком.
Раніше ми писали, як приготувати ніжні та смачні оладки. Вони стануть улюбленим сніданком навіть після посту.