Відзначаємо день пива: рецепт курки, маринованої у напої

Читать на русском
Автор
Просте у приготуванні та смачне м'ясо
Просте у приготуванні та смачне м'ясо. Фото 1000.menu

Курочка виходить ніжною та ароматною

Щороку для любителів пива у всьому світі перша п'ятниця останнього місяця літа – визначна дата. У цей день відзначається Міжнародний день пива, що цьогоріч припадає на 2 серпня.

Цього дня не лише вживають цей хмільний напій, але й готують страви на його основі. Сьогодні ми пропонуємо замаринувати курку у темному пиві. А рецептом з нами поділилися на порталі "lenta".

Як замаринувати курку у темному пиві

Інгредієнти:

  • курячі стегенця — 8 шт.;
  • темне пиво — 200 мл;
  • херес — 50 мл;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • імбир — 10 г;
  • коричневий цукор — 25 г;
  • перець чилі — 1 шт.;
  • зелена цибуля — невеликий пучок;
  • часник — 3 зуб.;
  • кунжутне масло — 30 мл;

Спосіб приготування:

  1. Кунжутну олію нагріти у великому сотейнику на середньому вогні.
  2. Додати шматочки курки і готувати, час від часу перевертаючи, поки не підрум'яниться (5-7 хвилин).
  3. Додати пиво, херес, соєвий соус, цукор, тонко нарізаний імбир, роздавлений часник, нарізану шматочками зелену цибулю, перець чилі, зірочку анісу .
  4. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою, і кип'ятити на повільному вогні доти, доки курка не приготується (15-20 хвилин).
  5. Зняти кришку і томити на повільному вогні поки рідина не випариться, і курка не стане дуже ніжна (25-40 хвилин). Приправити за смаком.

Раніше ми писали, як приготувати ніжні та смачні оладки. Вони стануть улюбленим сніданком навіть після посту.