Таких точно не купити: як приготувати конвертики з яблуками

Читать на русском
Автор

Смачно їсти з кавою або чаєм

До Яблучного Спасу, який цьогоріч святкують 6 серпня, господині намагаються готувати смачні страви з яблуками. Зокрема, можна зварити компот, приготувати корисні "Яблучні хмаринки" чи спекти "Шарлотку".

Сьогодні ми пропонуємо приготувати конвертики з яблуками. Вони виходять надзвичайно смачними, переконують на YouTube-каналі "Лілія Цвіт".

Як приготувати конвертики з яблуками

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно — 330 г;
  • масло — 200 г;
  • сметана — 140 г;

Начинка:

  • яблука — 5-6 шт.;
  • цукор — 120 г;
  • манка — 20 г;
  • кориця — 1/4 ч.л;

Спосіб приготування:

  1. Яблука почистити, нарізати кубиками, викласти на сковорідку.
  2. Додати цукор, тушкувати на невеликому вогні до м'якості яблук та випаровування рідини.
  3. Додати манку та корицю, перемішати та залишити охолоджуватися до кімнатної температури.
  4. Тим часом приготувати тісто. Для цього масло перетерти з борошном.
  5. Додати сметану, перемішати, замісити тісто, покласти на годину в холодильник.
  6. Тісто розкотити качалкою товщиною 2-3 мм, обрізати зайві краї.
  7. Розрізати тісто на квадратики розміром 8х8 см.
  8. Викласти начинку на тісто, защипнути протилежні краї та розплюснути.
  9. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати тарт татен з яблуками. Випічка легко готується та швидко з'їдається.