Здивуйте близьких: приготуйте десерт "Яблучні хмаринки" до Преображення Господнього
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ніжний, повітряний, натуральний десерт
На Яблучний Спас, який цьогоріч святкують 6 серпня, заведено готувати страви з яблук. Зокрема, окрім звичної "Шарлотки" можна також приготувати корисний десерт "Яблучні хмаринки".
Готується страва легко та неодмінно сподобається близьким. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Liza Glinskaya".
Як приготувати десерт "Яблучні хмаринки"
Інгредієнти:
- 1,2 кг яблук;
- 100 г цукру (за бажанням);
- 30 г желатину;
- 150 мл води;
- ванільний цукор або кориця (за бажанням);
- лимонна кислота (1/5 ч. л.);
Спосіб приготування:
- Желатин залити водою, залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Яблука помити, очистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками.
- Запекти яблука у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
- До гарячих яблук додати цукор, ваніль або ванільний цукор та лимонну кислоту.
- Перемішати та перебити занурювальним блендером до однорідної консистенції.
- В гаряче пюре додати желатинову масу та перемішати, знову перебити блендером.
- Накрити харчовою плівкою "в контакт" та лишити при кімнатній температурі, щоб пюре охолонуло, а потім поставити в холодильник на 5 годин.
- Дістати пюре з холодильника та перекласти в чашу комбайна та почати збивати вінчиком. Маса має посвітлішати та збільшитись в об'ємі. Поступово почати збивати на великих обертах.
- Будь-яку форму змастити олією та викласти її харчовою плівкою.
- Викласти у форму збиту яблучну масу та розрівняти її.
- Накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 4-5 годин.
- Дістати десерт, нарізати на шматочки та можна смакувати.
Раніше ми писали, як приготувати тарт татен з яблуками. Випічка легко готується та швидко з'їдається.