Здивуйте близьких: приготуйте десерт "Яблучні хмаринки" до Преображення Господнього

Читать на русском
Автор
Впорається навіть початківець
Впорається навіть початківець. Фото 1000.menu

Ніжний, повітряний, натуральний десерт

На Яблучний Спас, який цьогоріч святкують 6 серпня, заведено готувати страви з яблук. Зокрема, окрім звичної "Шарлотки" можна також приготувати корисний десерт "Яблучні хмаринки".

Готується страва легко та неодмінно сподобається близьким. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Liza Glinskaya".

Як приготувати десерт "Яблучні хмаринки"

Інгредієнти:

  • 1,2 кг яблук;
  • 100 г цукру (за бажанням);
  • 30 г желатину;
  • 150 мл води;
  • ванільний цукор або кориця (за бажанням);
  • лимонна кислота (1/5 ч. л.);

Спосіб приготування:

  1. Желатин залити водою, залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Яблука помити, очистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками.
  3. Запекти яблука у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
  4. До гарячих яблук додати цукор, ваніль або ванільний цукор та лимонну кислоту.
  5. Перемішати та перебити занурювальним блендером до однорідної консистенції.
  6. В гаряче пюре додати желатинову масу та перемішати, знову перебити блендером.
  7. Накрити харчовою плівкою "в контакт" та лишити при кімнатній температурі, щоб пюре охолонуло, а потім поставити в холодильник на 5 годин.
  8. Дістати пюре з холодильника та перекласти в чашу комбайна та почати збивати вінчиком. Маса має посвітлішати та збільшитись в об'ємі. Поступово почати збивати на великих обертах.
  9. Будь-яку форму змастити олією та викласти її харчовою плівкою.
  10. Викласти у форму збиту яблучну масу та розрівняти її.
  11. Накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 4-5 годин.
  12. Дістати десерт, нарізати на шматочки та можна смакувати.

Раніше ми писали, як приготувати тарт татен з яблуками. Випічка легко готується та швидко з'їдається.