Без цих гострих баклажанів ви не сядете їсти влітку: пряна закуска за копійки

Читать на русском
Автор

Баклажани виходять апетитними, гострими та ароматними

Ми розповідали, як приготувати ароматну помідорну закуску на Успенський піст. Тепер ділимось рецептом чудової овочевої страви з баклажанів.

Ця закуска точно сподобається любителям гострого. На bonappetit.com радять брати саме гострий соус хариса, однак його можна замінити тим, що подобається саме вам, експериментуючи із гостротою. Також з незвичайних продуктів в рецепті є каперси — їх краще не уникати, вони по-справжньому задають тон страві. Самі ж баклажани — доступні та дешеві.

Інгредієнти:

  • 6 зубчиків часнику
  • ⅓ склянки гострої пасти хариса
  • 6 ст. ложок каперсів
  • ¾ склянки оливкової олії
  • сіль, перець до смаку
  • 4 великі баклажани
  • 2 склянки грецького йогурту
  • 1 лимон (цедра і сік)
  • 3 ст. ложки кропу

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в блендері часник, гостру пасту, більшу частину каперсів та оливкову олію до отримання пасти. Приправте сіллю та перцем. Частину пасти відкладіть.
  2. Розріжте баклажани навпіл вздовж і зробіть хрестоподібні надрізи на м'якоті. Змастіть баклажани залишеною пастою.
  3. Розігрійте духовку до 220°C. Викладіть баклажани на деко зрізом догори.
  4. Змішайте решту каперсів з оливковою олією і викладіть поруч з баклажанами. Запікайте близько 15-20 хвилин до м'якості.
  5. Змішайте йогурт з лимонним соком, сіллю та перцем. Розріжте готові баклажани навпіл поперек, викладіть на таріль.

Полийте баклажани соусом з йогурту, посипте смаженими каперсами та кропом. Поєднання пікантної часникової пасти, соковитих баклажанів та солоних каперсів створює вишуканий смаковий профіль. Також ми ділились ще одним вдалим овочевим рецептом.