Без цих гострих баклажанів ви не сядете їсти влітку: пряна закуска за копійки

Читать на русском
Автор
Чудова пряна закуска
Чудова пряна закуска. Фото bonappetit.com

Баклажани виходять апетитними, гострими та ароматними

Ми розповідали, як приготувати ароматну помідорну закуску на Успенський піст. Тепер ділимось рецептом чудової овочевої страви з баклажанів.

Ця закуска точно сподобається любителям гострого. На bonappetit.com радять брати саме гострий соус хариса, однак його можна замінити тим, що подобається саме вам, експериментуючи із гостротою. Також з незвичайних продуктів в рецепті є каперси — їх краще не уникати, вони по-справжньому задають тон страві. Самі ж баклажани — доступні та дешеві.

Інгредієнти:

  • 6 зубчиків часнику
  • ⅓ склянки гострої пасти хариса
  • 6 ст. ложок каперсів
  • ¾ склянки оливкової олії
  • сіль, перець до смаку
  • 4 великі баклажани
  • 2 склянки грецького йогурту
  • 1 лимон (цедра і сік)
  • 3 ст. ложки кропу

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в блендері часник, гостру пасту, більшу частину каперсів та оливкову олію до отримання пасти. Приправте сіллю та перцем. Частину пасти відкладіть.
  2. Розріжте баклажани навпіл вздовж і зробіть хрестоподібні надрізи на м'якоті. Змастіть баклажани залишеною пастою.
  3. Розігрійте духовку до 220°C. Викладіть баклажани на деко зрізом догори.
  4. Змішайте решту каперсів з оливковою олією і викладіть поруч з баклажанами. Запікайте близько 15-20 хвилин до м'якості.
  5. Змішайте йогурт з лимонним соком, сіллю та перцем. Розріжте готові баклажани навпіл поперек, викладіть на таріль.

Полийте баклажани соусом з йогурту, посипте смаженими каперсами та кропом. Поєднання пікантної часникової пасти, соковитих баклажанів та солоних каперсів створює вишуканий смаковий профіль. Також ми ділились ще одним вдалим овочевим рецептом.