Якщо приготували все — спечіть ще й хліб: рецепт випічки до Горіхового Спасу

Читати російською
Автор

Такий хліб готується досить легко

До Горіхового Спасу, що цьогоріч святкують 16 серпня, можна не лише готувати випічку, але й солоні страви. Зокрема, чудовим варіантом буде подати на стіл салат з горіхами чи приготувати горіховий соус.

Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати ще й хліб з горіхами. Він виходить дуже смачним, переконують на YouTube-каналі "Скицькі на кухні".

Як приготувати горіховий хліб

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 200 грамів;
  • борошно житнє — 200 грамів;
  • тертий мускатний горіх — 70 грамів;
  • молоко натуральне тепле — 250 миллитров;
  • масло волоського горіха — 1 столова ложка;
  • ядра лісового горіха — 100 грамів;
  • сухі швидко діючі дріжджі — 1 пакетик;
  • кухонна сіль — 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти.
  2. Додати мускатний горіх та дріжджі, перемішати.
  3. У центрі зробити поглиблення, влити в нього тепле молоко і горіхове масло.
  4. Замісити тісто, накрити рушником та залишити в теплому місці, щоб воно підійшло протягом 2-3 годин.
  5. Додати цілі ядра горіхів до тіста, ще раз вимісити.
  6. У змащену олією форму викласти тісто та залишити у теплому місці підходити протягом 45 хвилин.
  7. Випікати хліб у розігрітій до 200 градусів сковороді протягом години.

Раніше ми писали як приготувати соус "Сациві" до Горіхового Спасу. Така страва здивує близьких.