Якщо приготували все — спечіть ще й хліб: рецепт випічки до Горіхового Спасу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий хліб готується досить легко
До Горіхового Спасу, що цьогоріч святкують 16 серпня, можна не лише готувати випічку, але й солоні страви. Зокрема, чудовим варіантом буде подати на стіл салат з горіхами чи приготувати горіховий соус.
Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати ще й хліб з горіхами. Він виходить дуже смачним, переконують на YouTube-каналі "Скицькі на кухні".
Як приготувати горіховий хліб
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 200 грамів;
- борошно житнє — 200 грамів;
- тертий мускатний горіх — 70 грамів;
- молоко натуральне тепле — 250 миллитров;
- масло волоського горіха — 1 столова ложка;
- ядра лісового горіха — 100 грамів;
- сухі швидко діючі дріжджі — 1 пакетик;
- кухонна сіль — 1 чайна ложка.
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти.
- Додати мускатний горіх та дріжджі, перемішати.
- У центрі зробити поглиблення, влити в нього тепле молоко і горіхове масло.
- Замісити тісто, накрити рушником та залишити в теплому місці, щоб воно підійшло протягом 2-3 годин.
- Додати цілі ядра горіхів до тіста, ще раз вимісити.
- У змащену олією форму викласти тісто та залишити у теплому місці підходити протягом 45 хвилин.
- Випікати хліб у розігрітій до 200 градусів сковороді протягом години.
Раніше ми писали як приготувати соус "Сациві" до Горіхового Спасу. Така страва здивує близьких.