Якщо приготували все — спечіть ще й хліб: рецепт випічки до Горіхового Спасу

Читать на русском
Автор
М'який, пухкий та незвичайний на смак хліб
М'який, пухкий та незвичайний на смак хліб. Фото pixabay.com

Такий хліб готується досить легко

До Горіхового Спасу, що цьогоріч святкують 16 серпня, можна не лише готувати випічку, але й солоні страви. Зокрема, чудовим варіантом буде подати на стіл салат з горіхами чи приготувати горіховий соус.

Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати ще й хліб з горіхами. Він виходить дуже смачним, переконують на YouTube-каналі "Скицькі на кухні".

Як приготувати горіховий хліб

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 200 грамів;
  • борошно житнє — 200 грамів;
  • тертий мускатний горіх — 70 грамів;
  • молоко натуральне тепле — 250 миллитров;
  • масло волоського горіха — 1 столова ложка;
  • ядра лісового горіха — 100 грамів;
  • сухі швидко діючі дріжджі — 1 пакетик;
  • кухонна сіль — 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти.
  2. Додати мускатний горіх та дріжджі, перемішати.
  3. У центрі зробити поглиблення, влити в нього тепле молоко і горіхове масло.
  4. Замісити тісто, накрити рушником та залишити в теплому місці, щоб воно підійшло протягом 2-3 годин.
  5. Додати цілі ядра горіхів до тіста, ще раз вимісити.
  6. У змащену олією форму викласти тісто та залишити у теплому місці підходити протягом 45 хвилин.
  7. Випікати хліб у розігрітій до 200 градусів сковороді протягом години.

Раніше ми писали як приготувати соус "Сациві" до Горіхового Спасу. Така страва здивує близьких.