Приготуйте, поки є сливи: цей пиріг з горіхами та штрейзелем з'їдять до останньої крихти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Подобається дітям та дорослим
Влітку хочеться харчуватися чи не завжди лише овочами, ягодами та фруктами. З останніх господині не лише можуть зварити компот чи їсти просто так, але й готувати смачну випічку, як, наприклад, конвертики з яблуками.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного пирога, який буде доречно приготувати й до Горіхового Спасу. А рецептом з нами поділилися на порталі "te.20minut.ua".
Як приготувати пиріг з горіхами, штрейзелем та сливами
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 3 склянки,
- цукор – ¾ склянки,
- розпушувач – 2 чайні ложки,
- масло вершкове охолоджене, нарізане шматочками, – 2/3 склянки,
- дрібка солі,
- яйце куряче – 2 шт,
- ваніль – 1 чайна ложка,
- молоко – 3 столові ложки ,
- цедра лимона – ½ чайної ложки.
Для начинки:
- очищені від кісточок і розділені на половинки сливи – 5 склянок;
- цукор – 1 склянка;
- борошно – 1/4 склянки;
- кориця – 1 чайна ложка;
- мускатний горіх – 1/2 чайної ложки.
Спосіб приготування:
- У мисці змішати борошно, сіль, цукор і розпушувач.
- Додати дрібно нарізане вершкове масло і перетерти все в крихту. Важливо робити все максимально швидко.
- Додати до масляної крихти яйця, ваніль, молоко і цедру.
- Замісити тісто та загорнути його в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
- Тісто розкотити та викласти на застелене пекарським папером деко. Поверх тіста розкласти половинки слив.
- Решту інгредієнтів для начинки (борошно, цукор, корицю і мускатний горіх) змішати разом і посипати сливи.
- Після цього приготувати кондитерську крихту. Для цього потрібно змішати підготовлені цукор, борошно, корицю, сіль, цедру і мелені горіхи.
- Розтерти цю масу з кубиками холодного вершкового масла до утворення невеликих крихт і посипати начинку.
- Випікати пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45-60 хвилин.
- Готовий пиріг залишити трохи охолонути і можна подавати до столу.
Раніше ми писали як приготувати біскотті до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.