Приготуйте, поки є сливи: цей пиріг з горіхами та штрейзелем з'їдять до останньої крихти

Читати російською
Автор

Подобається дітям та дорослим

Влітку хочеться харчуватися чи не завжди лише овочами, ягодами та фруктами. З останніх господині не лише можуть зварити компот чи їсти просто так, але й готувати смачну випічку, як, наприклад, конвертики з яблуками.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного пирога, який буде доречно приготувати й до Горіхового Спасу. А рецептом з нами поділилися на порталі "te.20minut.ua".

Як приготувати пиріг з горіхами, штрейзелем та сливами

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 3 склянки,
  • цукор – ¾ склянки,
  • розпушувач – 2 чайні ложки,
  • масло вершкове охолоджене, нарізане шматочками, – 2/3 склянки,
  • дрібка солі,
  • яйце куряче – 2 шт,
  • ваніль – 1 чайна ложка,
  • молоко – 3 столові ложки ,
  • цедра лимона – ½ чайної ложки.

Для начинки:

  • очищені від кісточок і розділені на половинки сливи – 5 склянок;
  • цукор – 1 склянка;
  • борошно – 1/4 склянки;
  • кориця – 1 чайна ложка;
  • мускатний горіх – 1/2 чайної ложки.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати борошно, сіль, цукор і розпушувач.
  2. Додати дрібно нарізане вершкове масло і перетерти все в крихту. Важливо робити все максимально швидко.
  3. Додати до масляної крихти яйця, ваніль, молоко і цедру.
  4. Замісити тісто та загорнути його в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Тісто розкотити та викласти на застелене пекарським папером деко. Поверх тіста розкласти половинки слив.
  6. Решту інгредієнтів для начинки (борошно, цукор, корицю і мускатний горіх) змішати разом і посипати сливи.
  7. Після цього приготувати кондитерську крихту. Для цього потрібно змішати підготовлені цукор, борошно, корицю, сіль, цедру і мелені горіхи.
  8. Розтерти цю масу з кубиками холодного вершкового масла до утворення невеликих крихт і посипати начинку.
  9. Випікати пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45-60 хвилин.
  10. Готовий пиріг залишити трохи охолонути і можна подавати до столу.

Раніше ми писали як приготувати біскотті до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.