Приготуйте, поки є сливи: цей пиріг з горіхами та штрейзелем з'їдять до останньої крихти

Читать на русском
Автор
Смачна та корисна випічка
Смачна та корисна випічка. Фото ideogram.ai

Подобається дітям та дорослим

Влітку хочеться харчуватися чи не завжди лише овочами, ягодами та фруктами. З останніх господині не лише можуть зварити компот чи їсти просто так, але й готувати смачну випічку, як, наприклад, конвертики з яблуками.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного пирога, який буде доречно приготувати й до Горіхового Спасу. А рецептом з нами поділилися на порталі "te.20minut.ua".

Як приготувати пиріг з горіхами, штрейзелем та сливами

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 3 склянки,
  • цукор – ¾ склянки,
  • розпушувач – 2 чайні ложки,
  • масло вершкове охолоджене, нарізане шматочками, – 2/3 склянки,
  • дрібка солі,
  • яйце куряче – 2 шт,
  • ваніль – 1 чайна ложка,
  • молоко – 3 столові ложки ,
  • цедра лимона – ½ чайної ложки.

Для начинки:

  • очищені від кісточок і розділені на половинки сливи – 5 склянок;
  • цукор – 1 склянка;
  • борошно – 1/4 склянки;
  • кориця – 1 чайна ложка;
  • мускатний горіх – 1/2 чайної ложки.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати борошно, сіль, цукор і розпушувач.
  2. Додати дрібно нарізане вершкове масло і перетерти все в крихту. Важливо робити все максимально швидко.
  3. Додати до масляної крихти яйця, ваніль, молоко і цедру.
  4. Замісити тісто та загорнути його в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Тісто розкотити та викласти на застелене пекарським папером деко. Поверх тіста розкласти половинки слив.
  6. Решту інгредієнтів для начинки (борошно, цукор, корицю і мускатний горіх) змішати разом і посипати сливи.
  7. Після цього приготувати кондитерську крихту. Для цього потрібно змішати підготовлені цукор, борошно, корицю, сіль, цедру і мелені горіхи.
  8. Розтерти цю масу з кубиками холодного вершкового масла до утворення невеликих крихт і посипати начинку.
  9. Випікати пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45-60 хвилин.
  10. Готовий пиріг залишити трохи охолонути і можна подавати до столу.

Раніше ми писали як приготувати біскотті до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.