Взимку скажете собі "спасибі": як законсервувати хрусткі огірочки з кетчупом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий рецепт вам сподобається
У літньо-осінню пору можна наїдатися фруктами та овочами досхочу, але й не забувати робити заготівлю на зиму. Наприклад, помідори можна навіть заморозити, а от з огірків приготувати смачну пікантну закуску.
Йдеться про консервовані огірочки у кетчупі. Їх смачно подавати до картопляного пюре, рису або навіть нарізати у салати. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "vistovska_cooking".
Як приготувати огірки з кетчупом
Інгредієнти:
- огірки — 600 г
- діжонська гірчиця — 2 ч. л.;
- кетчуп чилі — 2 ст. л;
- сіль кам'яна — 0,5 ч. л;
- цукор — 0,5 ч. л;
- оцет — 30 мл;
- вода — 240 мл;
- перець запашний — 2-4 шт.;
- часник — 2 зуб.;
- листя хрону, кріп;
Спосіб приготування:
- Огірки помити, відрізати кінчики та замочити у холодній воді за годину.
- Тим часом простерилізувати банки та кришки.
- У стерильні банки викласти листя хрону, кріп, часник і за бажанням та наявністю листя вишні та смородини.
- Викласти огірки та залити окропом.
- Для маринаду змішати воду, оцет, сіль, цукор, перець, кетчуп та гірчицю, добре перемішати.
- Довести маринад до кипіння та проварити на невеликому вогні 5 хвилин.
- Вилити воду з огірків та залити маринадом, накрити кришками, перевернути та накрити дуже теплим рушником до повного охолодження.
- Вживати такі огірки можна вже за два місяці.
Раніше ми розповідали, як заморозити чорну смородину. Ви із задоволенням ласуватимете нею взимку.