Взимку скажете собі "спасибі": як законсервувати хрусткі огірочки з кетчупом

Читать на русском
Автор
Хрусткі пікантні огірочки
Хрусткі пікантні огірочки. Фото ru.freepik.com

Такий рецепт вам сподобається

У літньо-осінню пору можна наїдатися фруктами та овочами досхочу, але й не забувати робити заготівлю на зиму. Наприклад, помідори можна навіть заморозити, а от з огірків приготувати смачну пікантну закуску.

Йдеться про консервовані огірочки у кетчупі. Їх смачно подавати до картопляного пюре, рису або навіть нарізати у салати. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "vistovska_cooking".

Як приготувати огірки з кетчупом

Інгредієнти:

  • огірки — 600 г
  • діжонська гірчиця — 2 ч. л.;
  • кетчуп чилі — 2 ст. л;
  • сіль кам'яна — 0,5 ч. л;
  • цукор — 0,5 ч. л;
  • оцет — 30 мл;
  • вода — 240 мл;
  • перець запашний — 2-4 шт.;
  • часник — 2 зуб.;
  • листя хрону, кріп;

Спосіб приготування:

  1. Огірки помити, відрізати кінчики та замочити у холодній воді за годину.
  2. Тим часом простерилізувати банки та кришки.
  3. У стерильні банки викласти листя хрону, кріп, часник і за бажанням та наявністю листя вишні та смородини.
  4. Викласти огірки та залити окропом.
  5. Для маринаду змішати воду, оцет, сіль, цукор, перець, кетчуп та гірчицю, добре перемішати.
  6. Довести маринад до кипіння та проварити на невеликому вогні 5 хвилин.
  7. Вилити воду з огірків та залити маринадом, накрити кришками, перевернути та накрити дуже теплим рушником до повного охолодження.
  8. Вживати такі огірки можна вже за два місяці.

Раніше ми розповідали, як заморозити чорну смородину. Ви із задоволенням ласуватимете нею взимку.