Як нагодувати всю сім’ю з банки тушонки: простий та ситний обід, який завжди виходить смачним

Читати російською
Автор

Страва виходить надзвичайно смачною

Прості страви виручають, коли немає ні сил, ні часу довго готувати. Ми ділились рецептом смачного крабового салату. Тепер розповідаємо, як з банки тушонки та овочів приготувати ситний обід або вечерю на всю сім’ю.

Така тушкована картопля — справжнісінька класика жанру. "Телеграф" ділиться простим рецептом.

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг
  • Цибуля — 1-2 шт
  • Морква — 1-2 шт
  • Тушонка — 1 банка
  • Часник — до смаку
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Рослинна олія — для обсмажування
  • Сіль, перець, улюблені спеції

Спосіб приготування:

  1. Очистіть картоплю, цибулю і моркву. Наріжте картоплю кубиками, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою.
  2. Розігрійте олію в сковороді або сотейнику. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву і смажте ще кілька хвилин.
  3. Додайте до овочів тушонку, розім'яту виделкою. Обсмажуйте все разом протягом 2-3 хвилин.
  4. Додайте картоплю в каструлю з овочами і м’ясом. Залийте водою так, щоб вона покривала картоплю приблизно на 1 см. Додайте сіль, перець і лавровий лист до смаку.
  5. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте на середньому вогні до готовності картоплі. Це займе приблизно 25-30 хвилин.

Готову страву посипте свіжою зеленню і подавайте гарячою. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачні котлети по-французьки.