Як нагодувати всю сім’ю з банки тушонки: простий та ситний обід, який завжди виходить смачним
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2550
Страва виходить надзвичайно смачною
Прості страви виручають, коли немає ні сил, ні часу довго готувати. Ми ділились рецептом смачного крабового салату. Тепер розповідаємо, як з банки тушонки та овочів приготувати ситний обід або вечерю на всю сім’ю.
Така тушкована картопля — справжнісінька класика жанру. "Телеграф" ділиться простим рецептом.
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг
- Цибуля — 1-2 шт
- Морква — 1-2 шт
- Тушонка — 1 банка
- Часник — до смаку
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Рослинна олія — для обсмажування
- Сіль, перець, улюблені спеції
Спосіб приготування:
- Очистіть картоплю, цибулю і моркву. Наріжте картоплю кубиками, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою.
- Розігрійте олію в сковороді або сотейнику. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву і смажте ще кілька хвилин.
- Додайте до овочів тушонку, розім'яту виделкою. Обсмажуйте все разом протягом 2-3 хвилин.
- Додайте картоплю в каструлю з овочами і м’ясом. Залийте водою так, щоб вона покривала картоплю приблизно на 1 см. Додайте сіль, перець і лавровий лист до смаку.
- Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте на середньому вогні до готовності картоплі. Це займе приблизно 25-30 хвилин.
Готову страву посипте свіжою зеленню і подавайте гарячою. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачні котлети по-французьки.