Цей пиріг стане паличкою-виручалочкою: як його приготувати з лаваша за 5 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готується просто, з'їдається швидко
Лаваш давно став незамінним елементом на будь-якій кухні, оскільки з нього можна створити безліч страв: від рулетів та закусок до тортів, запіканок і конвертиків з лаваша. Коли бракує часу на приготування сніданку, перекусу або легкого обіду чи вечері, лінивий пиріг з сиром може стати чудовим рішенням.
Цю страву готують у вигляді шарів з молочно-яєчним просоченням та начинкою, що складається з твердого та кисломолочного сиру. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Alina FooDee".
Як приготувати лінивий пиріг з лаваша
Інгредієнти:
- моцарелла – 150 г;
- кисломолочний сир – 200 г;
- чорний мелений перець, сіль – за смаком;
- лаваш – 2 шт. (200 г);
- яйце – 4 шт.;
- молоко – 200 г;
- вершкове масло – 30 г;
Спосіб приготування:
- Кисломолочний сир розтерти виделкою.
- Моцареллу натерти на тертці.
- Змішати сир та моцареллу.
- Розділити начинку на 3 частини.
- Змішати яйце та молоко, додати чорний мелений перець та сіль за смаком.
- Розрізати лаваш на 4 прямокутники.
- Змастити форму для випікання вершковим маслом.
- Змочити лаваш в яйці та молоці, викласти у форму для запікання. Зверху викласти частину начинки.
- Повторити допоки не закінчаться інгредієнти.
- Вилити яєчно-молочну суміш, що залишилася, у форму.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
Раніше ми публікували рецепт кабачкових паличок в клярі. Така закуска неодмінно сподобається близьким.