Для тортів, еклерів чи інших десертів: як приготувати універсальний заварний крем
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеальний рецепт заварного крему
Заварний крем може бути навіть самостійним смачним десертом. Але частіше він все-таки є частиною інших десертів — тортів, еклерів, тарталеток або інших.
Готується такий крем досить легко, але потрібно знати деякі нюанси. Як його приготувати — розповідають на Instagram-сторінці "julia_food_blog_ua".
Як приготувати заварний крем
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 1 уп.;
- жовток – 3 шт.;
- крохмаль кукурудзяний – 40 г;
- борошно – 20 г;
- вершкове масло охолоджене – 70 г;
Спосіб приготування:
- Жовтки перемішати вінчиком, додати цукор і знову перемішати.
- Додати просіяні борошно та крохмаль. В процесі перемішування додати 50-60 мл молока із загальної кількості. Усе ретельно вимішати.
- Молоко нагріти, але не дати закипіти.
- Поступово, у три рази, порційно влити молоко до яєчної маси та швидко перемішати вінчиком.
- Вилити масу у каструлю з товстим дном.
- Варити крем на мінімальному вогні до тих пір, доки він не стане густий і тягучий.
- В процесі варіння, крем постійно помішувати вінчиком.
- Перелити крем в окрему ємність та накрити харчовою плівкою.
- Залишити охолонути при кімнатній температурі.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадний десерт. Він готується всього з двох інгредієнтів.