Для тортів, еклерів чи інших десертів: як приготувати універсальний заварний крем

Читати російською
Автор

Ідеальний рецепт заварного крему

Заварний крем може бути навіть самостійним смачним десертом. Але частіше він все-таки є частиною інших десертів — тортів, еклерів, тарталеток або інших.

Готується такий крем досить легко, але потрібно знати деякі нюанси. Як його приготувати — розповідають на Instagram-сторінці "julia_food_blog_ua".

Як приготувати заварний крем

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 уп.;
  • жовток – 3 шт.;
  • крохмаль кукурудзяний – 40 г;
  • борошно – 20 г;
  • вершкове масло охолоджене – 70 г;

Спосіб приготування:

  1. Жовтки перемішати вінчиком, додати цукор і знову перемішати.
  2. Додати просіяні борошно та крохмаль. В процесі перемішування додати 50-60 мл молока із загальної кількості. Усе ретельно вимішати.
  3. Молоко нагріти, але не дати закипіти.
  4. Поступово, у три рази, порційно влити молоко до яєчної маси та швидко перемішати вінчиком.
  5. Вилити масу у каструлю з товстим дном.
  6. Варити крем на мінімальному вогні до тих пір, доки він не стане густий і тягучий.
  7. В процесі варіння, крем постійно помішувати вінчиком.
  8. Перелити крем в окрему ємність та накрити харчовою плівкою.
  9. Залишити охолонути при кімнатній температурі.

Раніше ми писали, як приготувати шоколадний десерт. Він готується всього з двох інгредієнтів.