Для тортів, еклерів чи інших десертів: як приготувати універсальний заварний крем

Читать на русском
Автор
2663
Універсальний крем для багатьох десертів
Універсальний крем для багатьох десертів. Фото ru.freepik.com

Ідеальний рецепт заварного крему

Заварний крем може бути навіть самостійним смачним десертом. Але частіше він все-таки є частиною інших десертів — тортів, еклерів, тарталеток або інших.

Готується такий крем досить легко, але потрібно знати деякі нюанси. Як його приготувати — розповідають на Instagram-сторінці "julia_food_blog_ua".

Як приготувати заварний крем

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 уп.;
  • жовток – 3 шт.;
  • крохмаль кукурудзяний – 40 г;
  • борошно – 20 г;
  • вершкове масло охолоджене – 70 г;

Спосіб приготування:

  1. Жовтки перемішати вінчиком, додати цукор і знову перемішати.
  2. Додати просіяні борошно та крохмаль. В процесі перемішування додати 50-60 мл молока із загальної кількості. Усе ретельно вимішати.
  3. Молоко нагріти, але не дати закипіти.
  4. Поступово, у три рази, порційно влити молоко до яєчної маси та швидко перемішати вінчиком.
  5. Вилити масу у каструлю з товстим дном.
  6. Варити крем на мінімальному вогні до тих пір, доки він не стане густий і тягучий.
  7. В процесі варіння, крем постійно помішувати вінчиком.
  8. Перелити крем в окрему ємність та накрити харчовою плівкою.
  9. Залишити охолонути при кімнатній температурі.

Раніше ми писали, як приготувати шоколадний десерт. Він готується всього з двох інгредієнтів.