"Шарлотка" вийде гумовою та гливкою: у жодному разі не додавайте ці інгредієнти до випічки

Читати російською
Автор

Ці продукти зіпсують випічку

Пиріг "Шарлотка" є чи не найпопулярнішою осінньою випічкою. Готується вона швидко та просто, з бюджетних продуктів, а виходить надзвичайно смачної.

Однак, навіть у приготуванні такої простої випічки є свої нюанси, які можуть зіпсувати смак страви. Що саме заборонено додавати до "Шарлотки" розповідають на порталі "Тортіно".

Що не варто додавати до "Шарлотки"

Безглютенове борошно

Глютен, що міститься в борошні, надає тісту необхідної клейкості та густоти. Тому для приготування "Шарлотки" він є незамінним. Використання безглютенових варіантів борошна, таких як гречане, вівсяне чи кукурудзяне, не підійде – випічка стане важкою та втратить свій смак.

Сода

Якщо на кухні раптом не виявилося розпушувача, господині зазвичай замінюють його содою. Однак, використовувати соду в чистому вигляді не варто, оскільки це може надати випічці неприємного смаку. Тому перед додаванням соду слід обов'язково гасити оцтом. Проте, якщо ви готуєте "Шарлотку" на кефірі або сметані, оцет не знадобиться, оскільки молочна кислота з цих продуктів самостійно погасить соду.

Заморожені ягоди

Ягоди часто використовують як начинку для "Шарлотки", але якщо вони заморожені, краще їх не додавати. Через зайву вологу, яку вони виділяють під час випікання, тісто може залишитися сирим і не пропечеться належним чином.

Занадто вологі фрукти

"Шарлотка" не підходить для використання соковитих фруктів, наприклад, абрикосів чи персиків. Так само як і заморожені ягоди, вони пустять багато соку, що погіршить якість тіста.

Інгредієнти зі специфічним присмаком

Шарлотка – це не той десерт, з яким варто експериментувати. Якщо ви вирішите приготувати її з гарбузом чи ревенем, будьте готові до того, що такий варіант може не всім сподобатися. Крім того, ці інгредієнти можуть додати зайву вологу до випічки.

Раніше ми публікували рецепт неймовірних синабонів. Ці булочки з корицею та вершковим кремом підкорять близьких.