Змішайте кабачки з вівсянкою: рецепт оладок, які ви ще точно не готували

Читать на русском
Автор

Дуже смачно та корисно

Зазвичай у кабачкові оладки додають борошно, щоб вони тримали форму та були пухкими. Але в цьому рецепті є цікава альтернатива — замість борошна використовується вівсянка. Вона не лише робить страву кориснішою, а й додає приємної текстури. Особливого смаку таким оладкам додає соус з солоним огірком.

Рецептом кабачків з вівсяними пластівцями поділились на YouTube-каналі Panna Lesia.

Інгредієнти:

Для оладок:

  • Вівсянка 1 склянка (10 ст. л.)
  • Кабачок 1 шт. (300 г)
  • Яйця 2 шт.
  • Кріп пара гілочок (половина для тіста, половина для соусу)
  • Чорний мелений перець, сіль до смаку

Для соусу:

  • Йогурт 300 мл.
  • Часник 1-2 зубчики
  • Солоний огірок 1 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку
  • Оливкова олія 1 ст. л.

Етапи приготування

Натріть один середній кабачок на великій тертці, не віджимаючи сік. Додайте до натертого кабачка склянку вівсяних пластівців і добре перемішайте, щоб вівсянка ввібрала рідину.

Додайте до кабачково-вівсяної суміші два яйця, сіль, чорний мелений перець та половину подрібненого кропу. Ретельно перемішайте та залиште на 15 хвилин, щоб вівсянка добре набухла, а маса досягла потрібної консистенції.

Як готувати кабачкові оладки з вівсянкою /Скріншот YouTube

Поки тісто настоюється, приготуйте соус. До йогурту додайте подрібнений солоний огірок, 1-2 подрібнених зубчики часнику, решту кропу, дрібку солі, перцю та столову ложку оливкової олії. Перемішайте все до однорідності.

Соус додає особливого смаку цій страві /Скріншот YouTube

Розігрійте сковорідку, додайте невелику кількість олії. Ложкою викладайте підготовлене тісто на сковорідку, формуючи оладки. Смажте на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки з обох боків.

Оладки з кабачка та вівсянки смажать на пательні /Скріншот YouTube

Викладіть готові оладки на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Подавайте їх гарячими разом з холодним соусом.