-
45 хв
Приготування
-
6
порцій
Суп-пюре з броколі та куркою – це ідеальна страва для тих, хто любить легкі, але ситні страви з великою кількістю овочів і м'ясом. Цей крем-суп готується швидко, містить багато клітковини, білка та вітамінів, тому він підійде і для тих, хто особливо ретельно стежить за фігурою, чи просто хоче поїсти смачно й корисно.
Броколі та цвітна капуста додають супу легкої солодкуватості, курка забезпечує ситність, а картопля та вершки надають кремової текстури. Завдяки мінімальній кількості спецій смак виходить дуже збалансованим і не перебиває природний аромат овочів. Такий суп можна готувати про запас – у холодильнику він зберігається 2–3 дні.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
500 г
-
40 г
-
30 г
-
25 г
-
30 г
-
30 г
-
30 г
-
30 г
-
50 мл
-
до смаку
-
до смаку
Етапи приготування
-
Підготувати та нарізати усі необхідні інгредієнти.
-
На рослинній олії обсмажити цибулю та моркву приблизно 2-3 хвилини.
-
Додаємо куряче філе та обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
-
Додаємо картоплю, кабачок та баклажан, обсмажуємо 2-3 хвилини.
-
Заливаємо окропом, додаємо спеції та варимо приблизно 10 хвилин.
-
Додаємо цвітну капусту та броколі та варимо ще 7-8 хвилин.
-
Готові овочі з куркою перебиваємо у блендері до однорідної консистенції.
-
Додаємо вершки, даємо закипіти і вимикаємо вогонь.
Як і з чим подавати
Налийте суп у глибоку тарілку, збризніть 3–5 краплями якісної оливкової олії, зверху покладіть 2-3 шматочки хрустких курячих джерків. За бажання суп можна посипати тертим пармезаном, мікрозеленню, підсмаженим кунжутом чи гарбузовим насінням. До тарілочки такого супу підійде як свіжий хліб, так і часникові грінки.