Суп-пюре з куркою та броколі

Читать на русском
Автор
Суп-пюре з куркою та броколі
  • 45 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Суп-пюре з броколі та куркою – це ідеальна страва для тих, хто любить легкі, але ситні страви з великою кількістю овочів і м'ясом. Цей крем-суп готується швидко, містить багато клітковини, білка та вітамінів, тому він підійде і для тих, хто особливо ретельно стежить за фігурою, чи просто хоче поїсти смачно й корисно.

Броколі та цвітна капуста додають супу легкої солодкуватості, курка забезпечує ситність, а картопля та вершки надають кремової текстури. Завдяки мінімальній кількості спецій смак виходить дуже збалансованим і не перебиває природний аромат овочів. Такий суп можна готувати про запас – у холодильнику він зберігається 2–3 дні.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Підготувати та нарізати усі необхідні інгредієнти.

  2. На рослинній олії обсмажити цибулю та моркву приблизно 2-3 хвилини.

  3. Додаємо куряче філе та обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

  4. Додаємо картоплю, кабачок та баклажан, обсмажуємо 2-3 хвилини.

  5. Заливаємо окропом, додаємо спеції та варимо приблизно 10 хвилин.

  6. Додаємо цвітну капусту та броколі та варимо ще 7-8 хвилин.

  7. Готові овочі з куркою перебиваємо у блендері до однорідної консистенції.

  8. Додаємо вершки, даємо закипіти і вимикаємо вогонь.

Як і з чим подавати

Налийте суп у глибоку тарілку, збризніть 3–5 краплями якісної оливкової олії, зверху покладіть 2-3 шматочки хрустких курячих джерків. За бажання суп можна посипати тертим пармезаном, мікрозеленню, підсмаженим кунжутом чи гарбузовим насінням. До тарілочки такого супу підійде як свіжий хліб, так і часникові грінки.