Молдавські плацинди з сиром та зеленню: покроковий рецепт

Читать на русском
Автор
286
  • 30 хв

    Приготування

  • 7

    порцій

Молдавські плацинди з сиром та зеленню — це рум'яні, ароматні коржики з тонким, шаруватим тістом та ніжною начинкою.

Готуються ці коржики з простих та доступних інгредієнтів, процес не займає багато часу. Головне — дати тісту "відпочити", тоді воно стане еластичним та м'яким. Такі плацинди ідеально підійдуть і для сімейної вечері, і для частування гостей.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

1. Холодне масло натріть на тертці. У 200-грамову склянку розбийте яйце, додайте олію та оцет. Налийте холодну воду до повної склянки. Розмішайте все до однорідної суміші.

2. Борошно розітріть руками з вершковим маслом до стану крихти і додайте вміст склянки. Замісіть тісто, розділіть його на 7 частин.

3. Накрийте плівкою та поставте на 1 годину в холодильник.

4. Для приготування начинки потрібно до сиру додати дрібно нарізану зелень, яйця, сіль. Все добре перемішайте. Потім починайте формувати плацинди. Тісто краще не діставати все одразу з холодильника. Беріть по 1 кульці. Посипте робочу поверхню борошном. Зробіть руками коржик. Розкатайте тісто качалкою від середини до країв у дуже тоненький корж. Якщо краї коржа будуть нерівні – не страшно, все перекриється під час ліплення.

5. Складіть бокові сторони внахлест. На середину коржа викладайте 2–3 ст. л. начинки.

6. Закрийте її тістом.

7. На розігріту сковороду з олією викладайте плацинди швами вниз і смажте по 5 хвилин з кожного боку.

Як і з чим подавати

Подавайте плацинди гарячими — зі сметаною, йогуртом чи айраном. Також їх можна подавати з овочевими салатами, свіжою зеленню та чашкою ароматного чаю. А якщо хочете додати колориту — запропонуйте до них келих легкого молдавського вина.

Смачного!