Молдавські плацинди з сиром та зеленню: покроковий рецепт
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 286
-
30 хв
Приготування
-
7
порцій
Молдавські плацинди з сиром та зеленню — це рум'яні, ароматні коржики з тонким, шаруватим тістом та ніжною начинкою.
Готуються ці коржики з простих та доступних інгредієнтів, процес не займає багато часу. Головне — дати тісту "відпочити", тоді воно стане еластичним та м'яким. Такі плацинди ідеально підійдуть і для сімейної вечері, і для частування гостей.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
до смаку
-
200 г
-
3 шт
-
3 ст. л.
-
500 г
-
до смаку
Спосіб приготування
1. Холодне масло натріть на тертці. У 200-грамову склянку розбийте яйце, додайте олію та оцет. Налийте холодну воду до повної склянки. Розмішайте все до однорідної суміші.
2. Борошно розітріть руками з вершковим маслом до стану крихти і додайте вміст склянки. Замісіть тісто, розділіть його на 7 частин.
3. Накрийте плівкою та поставте на 1 годину в холодильник.
4. Для приготування начинки потрібно до сиру додати дрібно нарізану зелень, яйця, сіль. Все добре перемішайте. Потім починайте формувати плацинди. Тісто краще не діставати все одразу з холодильника. Беріть по 1 кульці. Посипте робочу поверхню борошном. Зробіть руками коржик. Розкатайте тісто качалкою від середини до країв у дуже тоненький корж. Якщо краї коржа будуть нерівні – не страшно, все перекриється під час ліплення.
5. Складіть бокові сторони внахлест. На середину коржа викладайте 2–3 ст. л. начинки.
6. Закрийте її тістом.
7. На розігріту сковороду з олією викладайте плацинди швами вниз і смажте по 5 хвилин з кожного боку.
Як і з чим подавати
Подавайте плацинди гарячими — зі сметаною, йогуртом чи айраном. Також їх можна подавати з овочевими салатами, свіжою зеленню та чашкою ароматного чаю. А якщо хочете додати колориту — запропонуйте до них келих легкого молдавського вина.
Смачного!