Молдавські плацинди з сиром та зеленню: покроковий рецепт

Читать на русском
Автор
Молдавські плацинди з сиром та зеленню: покроковий рецепт
  • 30 хв

    Приготування

  • 7

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Молдавські плацинди з сиром та зеленню — це рум'яні, ароматні коржики з тонким, шаруватим тістом та ніжною начинкою.

Готуються ці коржики з простих та доступних інгредієнтів, процес не займає багато часу. Головне — дати тісту "відпочити", тоді воно стане еластичним та м'яким. Такі плацинди ідеально підійдуть і для сімейної вечері, і для частування гостей.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

1. Холодне масло натріть на тертці. У 200-грамову склянку розбийте яйце, додайте олію та оцет. Налийте холодну воду до повної склянки. Розмішайте все до однорідної суміші.

2. Борошно розітріть руками з вершковим маслом до стану крихти і додайте вміст склянки. Замісіть тісто, розділіть його на 7 частин.

Плацинди з сиром та зеленню: покроковий рецепт

3. Накрийте плівкою та поставте на 1 годину в холодильник.

Рецепт тесту на плацинди — покроковий рецепт з фото

4. Для приготування начинки потрібно до сиру додати дрібно нарізану зелень, яйця, сіль. Все добре перемішайте. Потім починайте формувати плацинди. Тісто краще не діставати все одразу з холодильника. Беріть по 1 кульці. Посипте робочу поверхню борошном. Зробіть руками коржик. Розкатайте тісто качалкою від середини до країв у дуже тоненький корж. Якщо краї коржа будуть нерівні – не страшно, все перекриється під час ліплення.

Як замісити тісто на плацинди — покроковий рецепт з фото

5. Складіть бокові сторони внахлест. На середину коржа викладайте 2–3 ст. л. начинки.

Коржики з сиром та зеленню — покроковий рецепт з фото

6. Закрийте її тістом.

Як приготувати коржики з сиром та зеленню — простий рецепт

7. На розігріту сковороду з олією викладайте плацинди швами вниз і смажте по 5 хвилин з кожного боку.

Коржики з сиром та зеленню — як приготувати плацинди

Як і з чим подавати

Подавайте плацинди гарячими — зі сметаною, йогуртом чи айраном. Також їх можна подавати з овочевими салатами, свіжою зеленню та чашкою ароматного чаю. А якщо хочете додати колориту — запропонуйте до них келих легкого молдавського вина.

Смачного!