Салат "Новорічний вінок": покроковий рецепт

Читать на русском
Автор
142
  • 30 хв

    Приготування

  • 8

    порцій

Розкішний м’ясний салат у вигляді ефектного новорічного вінка стане центральною стравою вашого святкового столу. У цьому салаті поєднано все найсмачніше: яловичина, картопля, яйця та мариновані огірки. Страва виходить ситною та насиченою на смак. А завдяки оформленню у вигляді вінка салат не залишиться без уваги гостей.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

1. Натерти відварну картоплю на тертці. В окремій ємності перемішати з великою порцією майонезу, посолити та поперчити на смак. По центру великої плоскої тарілки розмістити склянку або будь-який довгастий предмет, а навколо нього викласти картопляну масу.

Викладаємо картоплю першим шаром

2. Яловичину відварити до повної готовності в підсоленому окропі. Остудити, нарізати м’ясо невеликими квадратними шматочками та викласти поверх картоплі. М’ясний шар промазати майонезом з усіх боків.

Відварену яловичину викладаємо на картоплю

3. Огірки натерти на великій тертці. Рідину, що утворилася, злити, а огіркову стружку викласти поверх м’яса.

Натерті огірки викладаємо на м’ясо

4. На огірки нанести тонкий майонезний прошарок, а потім укласти натерті на дрібній тертці відварені яйця.

Щільним шаром викладаємо яйця

5. Покрити яєчний шар майонезом, потім прибрати склянку з центру салату і гарненько промазати кільце, що утворилося, зсередини.

Промазуємо салат майонезом зсередини

Оформлення салату

Пучок кропу промити та обсушити. Видаливши всі тверді стебла, викласти зелень на поверхню салату по колу для імітації ялинових гілок.

Викладаємо кріп на салат для імітації ялинових гілок

Для імітації свічок помістити на салат крабові палички, а як полум’я — шматочки відвареної моркви. Також для декору можна взяти гранатові зерна, зелену цибулю та шматочки сиру.

Декоруємо салат крабовими паличками

Як і з чим подавати

Після приготування дайте салату настоятися в холодильнику 1–2 години. Подавайте як холодну закуску на початку святкової вечері. Як доповнення підійдуть тости, багет або домашній хліб. З напоїв салат добре гармонує із сухим шампанським, білим вином або безалкогольними святковими напоями.

Смачного!