-
30 хв
Приготування
-
8
порцій
Розкішний м’ясний салат у вигляді ефектного новорічного вінка стане центральною стравою вашого святкового столу. У цьому салаті поєднано все найсмачніше: яловичина, картопля, яйця та мариновані огірки. Страва виходить ситною та насиченою на смак. А завдяки оформленню у вигляді вінка салат не залишиться без уваги гостей.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
0.5 кг
-
3 - 4 шт
-
до смаку
-
3 - 4 шт
-
300 г
-
до смаку
-
до смаку
-
15 - 20 шт
-
0.25 шт
-
4 - 5 шт
-
10 - 20 г
Спосіб приготування
1. Натерти відварну картоплю на тертці. В окремій ємності перемішати з великою порцією майонезу, посолити та поперчити на смак. По центру великої плоскої тарілки розмістити склянку або будь-який довгастий предмет, а навколо нього викласти картопляну масу.
2. Яловичину відварити до повної готовності в підсоленому окропі. Остудити, нарізати м’ясо невеликими квадратними шматочками та викласти поверх картоплі. М’ясний шар промазати майонезом з усіх боків.
3. Огірки натерти на великій тертці. Рідину, що утворилася, злити, а огіркову стружку викласти поверх м’яса.
4. На огірки нанести тонкий майонезний прошарок, а потім укласти натерті на дрібній тертці відварені яйця.
5. Покрити яєчний шар майонезом, потім прибрати склянку з центру салату і гарненько промазати кільце, що утворилося, зсередини.
Оформлення салату
Пучок кропу промити та обсушити. Видаливши всі тверді стебла, викласти зелень на поверхню салату по колу для імітації ялинових гілок.
Для імітації свічок помістити на салат крабові палички, а як полум’я — шматочки відвареної моркви. Також для декору можна взяти гранатові зерна, зелену цибулю та шматочки сиру.
Як і з чим подавати
Після приготування дайте салату настоятися в холодильнику 1–2 години. Подавайте як холодну закуску на початку святкової вечері. Як доповнення підійдуть тости, багет або домашній хліб. З напоїв салат добре гармонує із сухим шампанським, білим вином або безалкогольними святковими напоями.
Смачного!