Новорічний салат "Кулька на ялинку": фото-рецепт

Читать на русском
Автор
404
  • 30 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Новорічний стіл складно уявити без яскравих та оригінальних закусок. Цей салат із шинкою, яблуком, яйцями та сиром виходить не тільки смачний та ситний. Головна його особливість – ефектне оформлення у вигляді ялинкової кульки. Він одразу створює святковий настрій, привертає увагу гостей та чудово доповнює традиційні новорічні страви.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

1. Шинку наріжте тонкою соломкою. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на тертці. Сир натріть на тертці. Часник очистіть і посічіть ножем. Зелень петрушки вимийте, обсушіть і посічіть. Волоські горіхи дрібно посічіть ножем. Яйця відваріть. У 2 яєць відокремте білки від жовтків. Білки натріть в окрему миску, на середній тертці (і залиште для прикраси салату). Жовтки, що залишилися, та 2 яйця посічіть ножем.

2. З’єднайте у великій мисці шинку, яблуко, сир, часник, зелень, волоські горіхи та посічені яйця з жовтками.

3. Заправте салат майонезом, сіллю та свіжомеленим перцем. І добре перемішайте.

4. Викладіть салат гіркою на тарілку. Гірку трохи утрамбуйте та згладьте змоченими у воді руками. Змастіть поверхню майонезом.

5. Прикрасьте салат зернами граната та яєчним білком. З фольги виріжте кріплення для кульки, і покладіть поруч гілочку кропу, імітуючи ялинову гілку.

Як і з чим подавати

Подавайте салат як холодну святкову закуску, заздалегідь охолодивши його в холодильнику. З напоїв підійдуть ігристе вино, біле сухе вино, журавлинний морс або лимонад із травами.

Смачного!