-
30 хв
Приготування
-
6
порцій
Новорічний стіл складно уявити без яскравих та оригінальних закусок. Цей салат із шинкою, яблуком, яйцями та сиром виходить не тільки смачний та ситний. Головна його особливість – ефектне оформлення у вигляді ялинкової кульки. Він одразу створює святковий настрій, привертає увагу гостей та чудово доповнює традиційні новорічні страви.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 шт
-
до смаку
-
до смаку
-
200 г
-
1 шт
-
100 г
-
4 шт
-
до смаку
-
2 шт
-
до смаку
-
до смаку
Спосіб приготування
1. Шинку наріжте тонкою соломкою. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на тертці. Сир натріть на тертці. Часник очистіть і посічіть ножем. Зелень петрушки вимийте, обсушіть і посічіть. Волоські горіхи дрібно посічіть ножем. Яйця відваріть. У 2 яєць відокремте білки від жовтків. Білки натріть в окрему миску, на середній тертці (і залиште для прикраси салату). Жовтки, що залишилися, та 2 яйця посічіть ножем.
2. З’єднайте у великій мисці шинку, яблуко, сир, часник, зелень, волоські горіхи та посічені яйця з жовтками.
3. Заправте салат майонезом, сіллю та свіжомеленим перцем. І добре перемішайте.
4. Викладіть салат гіркою на тарілку. Гірку трохи утрамбуйте та згладьте змоченими у воді руками. Змастіть поверхню майонезом.
5. Прикрасьте салат зернами граната та яєчним білком. З фольги виріжте кріплення для кульки, і покладіть поруч гілочку кропу, імітуючи ялинову гілку.
Як і з чим подавати
Подавайте салат як холодну святкову закуску, заздалегідь охолодивши його в холодильнику. З напоїв підійдуть ігристе вино, біле сухе вино, журавлинний морс або лимонад із травами.
Смачного!