Закуска по-корейськи: маринована селера

Читать на русском
Автор
3381
  • 1 дн

    Приготування

  • 8

    порцій

Пряний салат з маринованої селери чудова закуска, яка буде доречна і на святковому, і на повсякденному столі. А ще нею дуже смачно доповнювати шашлик та м’ясо гриль.

Крім того, що цей салат смачний, він ще й корисний. Адже селера багата на вітаміни. Часник та спеції надають страві насичений смак. Готується закуска без довгого стояння біля плити, а зберігається у холодильнику кілька днів. Її зручно подавати як холодну закуску або використовувати як гарнір.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Селеру і моркву натерти на тертці і добре перемішати.

  2. Для маринаду: в каструлю влити олію, додати цукор, сіль, гострий червоний перець, мелений коріандр, оцет. Добре перемішати та поставити каструлю на вогонь.

  3. Довести маринад до кипіння, помішуючи, щоб цукор та сіль розчинилися. Як тільки маринад почне кипіти прибирати каструлю з вогню.

  4. Вилити гарячий маринад у каструлю з селерою. Додати натертий на тертці часник і перемішати.

  5. Маринувати у холодильнику 24 години.

Як і з чим подавати

Подавайте салат охолодженим прямо із холодильника. Маринована селера по-корейськи стане чудовим доповненням до жирного м’яса. Також її можна подавати до різних каш, щоб додати пікантності. Крім того, цю закуску з селери можна використовувати як начинку для рулетиків з лаваша або замінювати нею солоний огірок у бургерах.

Смачного!