-
1 дн
Приготування
-
8
порцій
-
Пряний салат з маринованої селери чудова закуска, яка буде доречна і на святковому, і на повсякденному столі. А ще нею дуже смачно доповнювати шашлик та м’ясо гриль.
Крім того, що цей салат смачний, він ще й корисний. Адже селера багата на вітаміни. Часник та спеції надають страві насичений смак. Готується закуска без довгого стояння біля плити, а зберігається у холодильнику кілька днів. Її зручно подавати як холодну закуску або використовувати як гарнір.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 ст.л
-
1 ч.л
-
200 г
-
250 г
-
4 ст.л
-
7 ст.л
-
0.5 ч.л
-
10-12 шт.
-
1 кг
Етапи приготування
-
Селеру і моркву натерти на тертці і добре перемішати.
-
Для маринаду: в каструлю влити олію, додати цукор, сіль, гострий червоний перець, мелений коріандр, оцет. Добре перемішати та поставити каструлю на вогонь.
-
Довести маринад до кипіння, помішуючи, щоб цукор та сіль розчинилися. Як тільки маринад почне кипіти прибирати каструлю з вогню.
-
Вилити гарячий маринад у каструлю з селерою. Додати натертий на тертці часник і перемішати.
-
Маринувати у холодильнику 24 години.
Як і з чим подавати
Подавайте салат охолодженим прямо із холодильника. Маринована селера по-корейськи стане чудовим доповненням до жирного м’яса. Також її можна подавати до різних каш, щоб додати пікантності. Крім того, цю закуску з селери можна використовувати як начинку для рулетиків з лаваша або замінювати нею солоний огірок у бургерах.
Смачного!