Болгарське диво: холодний томатний суп Топениця

Читать на русском
Автор
40
  • 3 г

    Приготування

  • 2

    порції

Цей чудовий холодний суп-пюре – те, що потрібно у літню спеку. Освіжаючий та дуже смачний, він неодмінно сподобається навіть тим, хто не любить помідори!

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

1. Зняти шкірку з томатів. Нарізувати|нарізати| кубиками, покласти в блендер.
2. Додати цибулю, кріп, олію, сіль, перець, довести до однорідного стану та поставити на 3-4 години в холодильник.
3. Подавати, посипавши натертою бринзою.

Як і з чим подавати

Подавати суп охолодженим з грінками.

Смачного!

Порада

Болгарський томатний суп топеніця – класичний літній суп, чимось схожий на гаспачо. Найсмачніший виходить із солодких, дуже стиглих великих томатів. Обов'язково знімайте з них шкірку перед тим, як готувати суп. Шкірка буде дуже недоречною. Шеф-кухарі рекомендують подавати цей суп із потертою в тарілку бринзою – виходить приємний контраст досить прісного солодкого супу із солоним сиром.