Курячі лапки по-китайськи — чудова закуска до пива

Читать на русском
Автор
1550
  • 35 хв

    Приготування

  • 5

    порцій

Смажені курячі лапки — незвичайна, але дуже популярна страва азіатської кухні. Її цінують не лише за насичений смак та пікантну текстуру, а й за високий вміст колагену, який корисний для шкіри та суглобів.

Традиційно лапки подають як закуску до пива або гарячу страву з ароматним соусом. Якщо ви любите свинячі вуха та реберця, вам сподобається і ця пікантна та соковита закуска.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Для початку обріжте в лапок кігті, помийте та опустіть у окріп на одну-дві хвилини.

  2. Залийте лапки соєвим соусом і дайте промаринуватися хвилин 15-20.

  3. Злийте соєвий соус і додайте крохмаль, так щоб він розподілився по всіх лапках.

  4. У сковороді розігрійте велику кількість соняшникової олії й обсмажте в ній лапки.

  5. Після обсмажування готуємо соус: натріть часник на тертці, залийте його соєвим соусом, рисовим вином, додайте чорний мелений перець і цукор.

  6. У сковороді знову розігрійте олію, покладіть у неї лапки й залийте все соусом, щоб вони повністю були покриті. Смажте хвилин 10.

Як і з чим подавати

Подавайте курячі лапки гарячими, як самостійну закуску або з нейтральними гарнірами, які підкреслять їхній пікантний смак: відвареним рисом або приготованими на пару овочами.

Смажені курячі лапки — ідеальна закуска до світлого пива або до лагеру з м'яким смаком. Із безалкогольних напоїв до лапок підійдуть несолодкий зелений чай, вода з лимоном і м'ятою, або лимонад з імбиром.

Смачного!