Курячі лапки по-китайськи — чудова закуска до пива
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1432
-
35 хв
Приготування
-
5
порцій
-
Смажені курячі лапки — незвичайна, але дуже популярна страва азіатської кухні. Її цінують не лише за насичений смак та пікантну текстуру, а й за високий вміст колагену, який корисний для шкіри та суглобів.
Традиційно лапки подають як закуску до пива або гарячу страву з ароматним соусом. Якщо ви любите свинячі вуха та реберця, вам сподобається і ця пікантна та соковита закуска.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 кг.
-
4 ст.л.
-
для жарки
-
1/2 ст.л.
-
1/2 ст.л.
-
до смаку
Етапи приготування
-
Для початку обріжте в лапок кігті, помийте та опустіть у окріп на одну-дві хвилини.
-
Залийте лапки соєвим соусом і дайте промаринуватися хвилин 15-20.
-
Злийте соєвий соус і додайте крохмаль, так щоб він розподілився по всіх лапках.
-
У сковороді розігрійте велику кількість соняшникової олії й обсмажте в ній лапки.
-
Після обсмажування готуємо соус: натріть часник на тертці, залийте його соєвим соусом, рисовим вином, додайте чорний мелений перець і цукор.
-
У сковороді знову розігрійте олію, покладіть у неї лапки й залийте все соусом, щоб вони повністю були покриті. Смажте хвилин 10.
Як і з чим подавати
Подавайте курячі лапки гарячими, як самостійну закуску або з нейтральними гарнірами, які підкреслять їхній пікантний смак: відвареним рисом або приготованими на пару овочами.
Смажені курячі лапки — ідеальна закуска до світлого пива або до лагеру з м'яким смаком. Із безалкогольних напоїв до лапок підійдуть несолодкий зелений чай, вода з лимоном і м'ятою, або лимонад з імбиром.
Смачного!