-
30 хв
Приготування
-
6
порцій
Розсипчастий пиріг на манці неймовірно легко приготувати
Манник — десерт, який багатьом знайомий з дитинства. Готується він із найдоступніших інгредієнтів, буквально з того, що є під рукою. Достатньо змішати всі інгредієнти, перелити у форму та відправити майбутній пиріг у духовку. Випікайте манник у круглій, квадратній чи кексовій формі — вийде смачно і для затишного сніданку, і для святкового столу.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 ст.
-
1 ст.
-
1 ст.
-
100 г
-
2 шт.
-
0,5 ч.л.
Етапи приготування
-
Манку заливаємо кефіром і залишаємо на 30 хв, щоб манка набухла.
-
Потім у манку вводимо яйця, додаємо розм'якшене вершкове масло та цукор. Перемішуємо. Додаємо соду і борошно. Знову перемішуємо.
-
Готове тісто виливаємо у форму, змащену вершковим маслом (можна використати й форму для приготування кексу) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30–40 хв.
-
Готовий манник дістаємо з форми та посипаємо цукровою пудрою.
Як і з чим подавати
Подавати манник можна як самостійний пиріг або з додаванням свіжих ягід, варення, меду, згущеного молока чи збитих вершків. Він чудово смакує з чаєм, кавою, какао або склянкою молока.
Читай також: Медова шарлотка з яблуками