Манник на кефірі

Читать на русском
Автор
4119
  • 30 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Розсипчастий пиріг на манці неймовірно легко приготувати

Манник — десерт, який багатьом знайомий з дитинства. Готується він із найдоступніших інгредієнтів, буквально з того, що є під рукою. Достатньо змішати всі інгредієнти, перелити у форму та відправити майбутній пиріг у духовку. Випікайте манник у круглій, квадратній чи кексовій формі — вийде смачно і для затишного сніданку, і для святкового столу.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Манку заливаємо кефіром і залишаємо на 30 хв, щоб манка набухла.

  2. Потім у манку вводимо яйця, додаємо розм'якшене вершкове масло та цукор. Перемішуємо. Додаємо соду і борошно. Знову перемішуємо.

  3. Готове тісто виливаємо у форму, змащену вершковим маслом (можна використати й форму для приготування кексу) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30–40 хв.

  4. Готовий манник дістаємо з форми та посипаємо цукровою пудрою.

Як і з чим подавати

Подавати манник можна як самостійний пиріг або з додаванням свіжих ягід, варення, меду, згущеного молока чи збитих вершків. Він чудово смакує з чаєм, кавою, какао або склянкою молока.

Читай також: Медова шарлотка з яблуками